У Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології нещодавно поповнився новим обладнанням. До закладу надійшов мобільний апарат для рентгенографії, сучасний операційний стіл з прозорою поверхнею, набори для коронарографій та коронарні стент-системи. Комплекс обладнання придбано через міжнародні конкурсні торги в рамках реалізації субпроекту Світового банку. Постачальники обладнання — провідні компанії Німеччини (Ziehm Imaging GmbH) та Польщі (Famed Zywiecsp. Z o.o.). Минулого тижня представники компаній приїздили до Вінниці для його налаштування та запуску.

Сучасна цифрова рентген-діагностична система типу «С-дуга», яку отримали вінницькі кардіохірурги, в кілька разів посилить точність діагностики захворювань серця і судин. Система мобільна, призначена для застосування в операційних залах із щонайширшим спектром завдань. Її основний компонент — апарат для отримання рентген-знімків надвисокої точності у таких сферах, як кардіологія, кардіохірургія, судинна хірургія, стентування, коронарна томографія.

Потужний генератор працює в імпульсному режимі, що допомагає отримувати високу якість зображень навіть при дослідженні рухомих структур. А інноваційні технології візуалізації дають змогу збільшувати межі видимого поля у 2,5 рази в порівнянні зі звичайним посилювачем зображення.

Операційний стіл, що входить до складу діагностичної системи, є вузькоспеціалізований. Його розробили саме для операцій із використанням С-дуги, тому він ідеально підходить для кардіоваскулярної та ендоскопічної хірургії.

Вінницький кардіоцентр отримав обладнання на понад 47 тисяч доларів США

Осучаснити рівень діагностики серцево-судинних недуг допоможуть і витратні матеріали, зокрема спеціальні катетери, шприци високого тиску, набори для проведення коронарографій, агіографічні катетери і провідники, коронарні стент-системи. Їхня загальна вартість – понад 47 тис. дол. США.

«Таких поставок обладнання матимемо ще не одну до кінця 2020 року. Переконані, що Вінницький кардіоцентр стане високосучасним спеціалізованим закладом, який ефективно надаватиме допомогу хворим із серцево-судинними недугами. Точність діагностики стане одним із чинників збереження життя», – вважає директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник керівника Групи управління субпроектом Людмила Грабович.

За словами головного лікаря Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Володимира Гладких, наявність ще однієї рентген-установки – це насамперед можливості для проведення більшої кількості інтервенційних втручань та скорочення черги пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Знімки кровоносних судин, отримані шляхом введення в судинну систему контрастної речовини, – надзвичайно точні. І це, безумовно, впливає на якість інтервенційного втручання.

Вінницький кардіоцентр отримав обладнання на понад 47 тисяч доларів США

Постачання витратних матеріалів відбулося у межах міжнародних конкурсних торгів «Медичне обладнання для діючого кардіологічного центру, для ЗОЗ вторинного та первинного рівнів медичної допомоги». Отримання рентген-установки стало можливе завдяки постачанню товарів і послуг по лоту №2 у межах міжнародних конкурсних торгів ICB «Медичне обладнання для діючого кардіологічного центру, для ЗОЗ вторинного та первинного рівнів медичної допомоги».

Ці заходи відбуваються у межах чинного субпроекту Світового банку «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією».



Переглядів: 4215
Поширень: 0