Сьогодні, 8 червня, у вінницькому NGOхабі було презентовано комплексну схему розміщення вивісок та рекламоносіїв на комерційних будівлях по вул. Соборній. Відповідно до неї власники приміщень на головній вулиці міста мають привести у відповідність всю рекламну інформацію та вивіски на своїх об’єктах. Попередньо це питання обговорювалось кілька разів на Раді підприємців при міському голові. Наступного тижня робота продовжиться у групах із власниками комерційних об’єктів на Соборній, щоб обговорити робочі питання більш детально.

Зовнішній вигляд центральної частини міста має бути естетичним та привабливим, а вивіски на будівлях – сприяти покращенню візуальних якостей міського середовища, збереженню автентичності та туристичної привабливості головної вулиці. Такої думки дотримується багато вінничан.

Тому працівники департаменту архітектури і містобудування міської ради розробили єдину комплексну схему розміщення вивісок, у якій вказані детальні вимоги до розміщення рекламних матеріалів на фасадах будівель по вул. Соборній, технічні та просторові характеристики, такі як висота літери, розмір інформаційної таблички, кольорова гама тощо.

Власники закладів по вул. Соборній познайомились із деталями комплексної схеми розміщення вивісок

Під час зустрічі із підприємцями заступник міського голови Владислав Скальський звернув увагу на те, що робота закладів на Соборній і їх зовнішній вигляд першими справляють враження на гостей нашого міста. «Головна вулиця міста заслуговує на те, щоб бути візитівкою Вінниці. Якщо ми подивимось на практику інших європейських міст, то побачимо, що головна вулиця, історичний центр, – це та «золота миля», яка дозволяє генерувати великий фінансовий потік від туристів. Але для того, щоб зробити цю конверсію потоку, нам потрібно вибратися із цієї пастки регіонального міста. Тому ми дуже сподіваємось, що всі ви підтримаєте цю ініціативу, відреагуєте позитивно на зміни, отримаєте моральне задоволення від того, що вся вулиця буде мати єдиний культурний код і ви відчуєте економічний ефект. Адже з кожним роком потік туристів зростає, ми робимо для цього все можливе. Завдання влади створювати можливості, завдання бізнесу – використати ці можливості. А сьогодні наше з вами завдання спробувати піднятись на одну сходинку вище, ніж ми є на даний момент», - сказав Владислав Скальський.

Власники закладів по вул. Соборній познайомились із деталями комплексної схеми розміщення вивісок

Разом із комплексною схемою розміщення вивісок було розроблено алгоритм взаємодії виконавчих органів, комунальних підприємств, установ, закладів та організацій міської ради та органів самоорганізації населення з питань, пов’язаних з виявленням фактів порушень при розміщенні вивісок по вул. Соборній та вжиття заходів по реагуванню та подальшого, при необхідності, примусового демонтажу.

Власники закладів по вул. Соборній познайомились із деталями комплексної схеми розміщення вивісок

Власники закладів по вул. Соборній познайомились із деталями комплексної схеми розміщення вивісок



Переглядів: 2572
Поширень: 0