15 травня до Вінниці приїздив представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва з Україною Оке Петерсон. Він відвідав Вінницю на особисте запрошення міського голови Володимира Гройсмана, аби взяти участь у святкуванні Дня Європи.

Перед офіційною церемонією відкриття свята очільник міста та пан Петерсон провели спільний брифінг. Гість подільської столиці розповів, що у Вінниці він не вперше і йому подобається атмосфера у нашому місті - воно затишне і тут живуть доброзичливі люди. До того ж, Оке Петерсон багато чув позитивних відгуків про Вінницю, що тут добре жити, і головне - тут створені умови для побудови якісного життя, а отже, у вінничан є перспективи. «Ваше місто не можна порівнювати з іншими - воно вже є у серцях багатьох людей і повинно продовжувати завойовувати свої місце під сонцем Європи саме як місто Вінниця. Ваша влада багато для цього робить, але тільки громада міста своєю довірою може підтвердити, що цей напрямок, який ви обрали, є правильним», - зазначає пан Петерсон.

На запитання журналістів, які ж саме представник Генсека Ради Європи може назвати проекти міста, що йому найбільше імпонують і можуть вважатись європейськими стандартами, Оке Петерсон назвав діяльність «Прозорого офісу» мерії та роботу в напрямку боротьби із корупцією (в грудні 2009 року Вінницька міська рада отримала Міжнародний сертифікат якості у системі управління суспільною відповідальністю та протидії корупційним загрозам ISO 9001:2008).

Міський голова Володимир Гройсман зі свого боку подякував почесному гостеві, що з-поміж усіх міст, де 15 травня відзначається День Європи, він надав перевагу саме Вінниці. «Я глибоко ціную нашу із Вами співпрацю та співробітництво із різними міжнародними інституціями. Вінниця намагається все робити для того, щоб стати містом, яке відповідає європейським стандартам. Дещо вже зроблено, але попереду іще дуже багато роботи. І в цій роботі головне те, що сьогодні сама громада усвідомлює важливість того, що тільки разом ми зможемо вибудувати найбільш ефективні і правильні рішення, аби наблизити наше життя до європейських стандартів», - говорить Володимир Гройсман.

Оке Петерсон також зізнався вінницьким медійникам, що має потаємне бажання побачити і відчути Вінницю не тільки під час офіційних візитів - йому хочеться просто погуляти нашим містом. 15 травня його бажання справдилося - разом із тисячами вінницьких родин він мав нагоду цілий день провести просто неба, святкуючи День Європи. Адже це свято, яке Вінниця відзначає лише втретє, городянам до душі - на вулицях збираються люди різного віку і проводять час разом.

Фоторепортаж святкування Дня Європи


Переглядів: 2795
Поширень: 0