15 травня у м. Вінниці на розширеному засіданні Ради Товариства «Вінничани у Києві» відбулась без перебільшень знакова подія для усіх вінничан, незалежно, чи вони мешкають у себе на Малій Батьківщині, чи у Києві – підписання Угоди про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Товариством «Вінничани у Києві».

Угоду про співпрацю підписали товариство "Вінничани у Києві" та вінницька влада

Представники громадськості, владних структур, мистецьких, наукових, спортивних кіл відтепер, на думку голови товариства Олега Зарубінського, дякуючи посередництву цієї Угоди, матимуть сприятливіші умови для тіснішої співпраці, обміну досвідом, інформацією, реалізації спільних суспільно-корисних, благодійних, комерційних проектів тощо.

Від імені губернатора області Володимира Демішкана присутніх у залі та керівництво Товариства привітав його перший заступник Валерій Коровій. Він зазначив, що керівництво області особисто зацікавлено у такого роду співпраці, адже вбачає у ній потенціал до конкретних справ та реальних результатів. Діяльність на благо Вінниччини – спільна мета, яка нас об’єднує та позитивно мотивує, – підкреслив він.

За словами Сергія Татусяка, першого заступника голови Товариства «Вінничани у Києві» проект Угоди напрацьовувався спільно з адміністрацією протягом тривалого часу, проводились консультації та обговорення по всім пунктам, адже якість та змістовне наповнення Угоди, а не її формальне підписання – ось поставлена ціль. Тому сьогодні, на засіданні, представлений повністю готовий документ для підписання, який став результатом спільної роботи та передбачає подальше її продовження в конструктивному, передбачуваному ключі, - продовжив він.

Основні витяги з Угоди про співпрацю між
Вінницькою обласною державною адміністрацією та
Товариством «Вінничани у Києві».

Вінницька обласна державна адміністрація, надалі – Адміністрація, в особі Голови Вінницької обласної державної адміністрації Демішкана Володимира Федоровича, яка діє на підставі Конституції України, закону України «Про місцеві державні адміністрації», з однієї сторони, та

Громадська організація «Товариство «Вінничани у Києві», надалі – Товариство, в особі Голови громадської організації «Товариства Вінничани у Києві» Зарубінського Олега Олександровича, яка діє на підставі Конституції України, закону України «Про об’єднання громадян», Статуту громадської організації «Товариства Вінничани у Києві», з другої сторони,

далі поіменовані Сторони,

усвідомлюючи необхідність взаємодії та співробітництва з метою реалізації державних і регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону в сучасних умовах,

уклали цю Угоду про наступне:

ПРЕДМЕТ УГОДИ
- Встановлення партнерських зв’язків, налагодження взаємодії між Адміністрацією та Товариством задля сприяння зміцненню державності України, збереженню та збагаченню традицій, історично-культурної спадщини, розвитку економіки Вінниччини, підвищення добробуту її населення, налагодження контактів її мешканців з Вінницької області, які проживають за її межами.

- Організація та проведення спільних заходів, культурно-мистецьких акцій у місті Києві та Вінниці.

- Забезпечення взаємного інформаційного обміну між Адміністрацією та Товариством щодо основних питань їх діяльності.

ВЗАЄМНІ ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

Для досягнення мети цього Договору Сторони зобов’язуються:
- систематично проводити консультації та зустрічі для обговорення конкретних заходів у межах співпраці;
- сприяти здійсненню заходів, що проводить кожна з Сторін, у тому числі фестивалів, конференцій, зустрічей, днів культури, виставок тощо.
- налагоджувати ділові зв’язки з громадськістю, підприємствами, установами, бізнесовими структурами, організаціями Вінницької та Київською областей в інтересах Сторін і для досягнення цілей цього Договору.

ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

Цей Договір укладений на невизначений термін, він набуває чинності з дня його підписання Сторонами.

ДОДАТКОВІ ПОЛОЖЕННЯ

Цей Договір є основою для укладання Сторонами, якщо вони визнають це за потрібне, конкретних угод при проведенні спільних погоджених заходів, виконанні будь-яких робіт.

Сторони мають рівні права щодо подання пропозицій про співпрацю, здійснення узгоджених заходів, спільне досягнення цілей Договору.


Переглядів: 3594
Поширень: 0