Про належну підготовку та проведення даного заходу в області йшлося на прес-конференції за участю заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової, яка відбулась 26 травня.

У заході взяли участь ректор Вінницького національного медичного університету ім.М.Пирогова Василь Мороз та директор наукової бібліотеки ВНМУ ім.М.Пирогова Леся Шпукал.

Як зазначив Василь Мороз, з 2 по 5 червня у Вінницькому національному медичному університеті (ВНМУ) пройдуть Четверті Міжнародні Пироговські читання – наукова конференція хірургічного спрямування, присвячена 200-річчю із дня народження Миколи Івановича Пирогова.

За його словами форум відбувається раз на чотири роки і його мета – підведення підсумків розвитку хірургії за останній період. Але на цей раз читання проходитимуть наймаштабніше за всю їх історію. Так, на минулий пироговський конгрес, що відбувався у жовтні 2006 року, приїхало близько сотні делегатів. Тепер очікують близько двох тисяч представників з 26 країн світу, а також 237 відомих вчених світу. Серед них науковці з США, Італії, Чехії, Румунії, України, Росії, Білорусі, Молдови, Придністров’я. Серед поважних гостей форуму – міністри охорони здоров’я України та Молдови, ректори медичних університетів Москви, директори науково-дослідних інститутів Росії та України.

Крім власне Пироговських читань, у рамках форуму пройде ХХІІ з’їзд хірургів України та V з‘їзд анатомів, гістологів та ембріологів України.

Основне завдання, як зазначив Василь Мороз,- провести форум на належному рівні, а також створити для делегатів цікаву програму, як наукову, так і культурну. Тому, делегатам з’їзду, окрім музею та склепу Пирогова планують показати сім видатних місць Вінницької області. Серед них будинок-музей Фон-Мекк у Браїлові, пов‘язаний із іменем Чайковського, історична пам’ятка у Буші та музей Можайського у Вороновиці.

У свою чергу, Любов Спірідонова зазначила, що на проведення даного заходу з обласного бюджету виділено 300 тис. грн., а також надано кошти для ремонту театру ім. М.Садовського. Для забезпечення належної організації Пироговських читань залучені усі необхідні служби та підрозділи облдержадміністрації.

На прес-конференції також усім присутнім Леся Шпукал презентувала диск, присвячений життю Миколи Івановича Пирогова, який був створений співробітниками бібліотеки медуніверситету, разом із колегами з Національної медичної бібліотеки України.

Пов\'язані матеріали:

 


Переглядів: 3218
Поширень: 0