Вінниця посіла друге місце у «Битві українських міст». 3 червня у мерії відбулась церемонія нагородження учасників команди разом із більш як 40 вінницькими спортсменами (переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань за підсумками першого кварталу 2010 року). Традиція відзначення кращих спортсменів була започаткована у місті три роки тому.

Вінницькі хокеїсти та пауерліфтери, боксери та волейболісти упродовж чотирьох місяців 2010 року демонстрували країні та світу професіоналізм, високу майстерність та нездоланну волю до перемоги. Саме вони займали призові місця на чемпіонатах України та світу, перемагали у європейських та міжнародних змаганнях. Спортивна еліта міста отримала від міської ради почесні грамоти та грошові премії. Цього ж дня було нагороджено і тих, без чиєї допомоги вінницькі спортсмени не змогли б досягнути спортивних вершин, - чотирнадцять тренерів. Вони отримали подяки від комітету по фізичній культурі та спорту.

Міський голова Володимир Гройсман привітав призерів із спортивними здобуткамиДругий рік поспіль переможці міжнародних та світових змагань відзначаються і іменними стипендіями міського голови. Цьогоріч її отримала срібна призерка в п\'ятиборстві Наталя Добринська, яка посіла друге місце на зимовому чемпіонаті світу з легкої атлетики у м. Доха (Катар). Крім того, за зайняте друге місце на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби, який відбувся в м. Баку (Азербайджан), стипендію отримав вінничанин Костянтин Баліцький, а також Олег Неклюдов, який став чемпіоном світу з боксу серед молоді, здобувши це почесне звання на чемпіонаті, що проходив в Азербайджані.

Міський голова Володимир Гройсман привітав призерів із спортивними здобутками та побажав і в майбутньому спортивних перемог. «Вінниця - одне із самих спортивних міст України, - говорить мер. - І це сьогодні покладає на плечі спортсменів серйозні завдання. Проте я впевнений, що завдяки підтримці тренерів та наполегливості самих спортсменів вінничани і надалі здобуватимуть переможні місця на змаганнях різних рівнів».

у мерії нагороджували і команду «Невгамовні», яка захищала честь Вінниці у телевізійному проекті «Битва українських міст»Окрім спортсменів цього дня у мерії нагороджували і команду «Невгамовні», яка захищала честь Вінниці у телевізійному проекті «Битва українських міст», що проходив у Буенос-Айресі (Аргентина). На чолі з інтерконтинентальним чемпіоном з боксу за версією WBA В\'ячеславом Узєлковим, наші співвітчизники Олександр Дрозда, Олексій Стрикун, Олена Возна та Вікторія Ратушна за підсумками «БУМу» стали другими, лише на 19 секунд поступившись у загальному заліковому часі команді із Рівного. За їхню витримку та жагу до перемоги, за здобуте друге місце серед команд із усіх обласних центрів України, усі вони отримали подарунки та медалі від комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради. А капітан «Невгамовних» В\'ячеслав Узєлков, якого під час проекту жартома називали «людина-посмішка», отримав також відзнаку міського голови.

В\'ячеслав Узєлков розповів, що проект був доволі нелегким для людей, які не мають спортивної підготовки. «Але у нас був стимул, - говорить капітан «Невгамовних». - Від\'їжджаючи на змагання, ми домовились, що і прапором, і гербом, і взагалі усім, чим зможемо, ми повинні довести, що ми - вінничани. Ми це зробили. Олександр Дрозда показав найкращу швидкість за усю історію проекту. І все це - заради нашого міста, заради Вінниці ми пройшли усі випробування і зайняли друге місце».


Переглядів: 3467
Поширень: 0