Голова облдержадміністрації Микола Джига та Генеральний Консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек обговорили можливість покращення транспортного сполучення між Вінницею та польськими містами. Зокрема, йшлося про налагодження авіарейсів з вінницького аеропорту до Польщі, а також продовження залізничного маршруту швидкого потягу «Львів-Вроцлав» до Вінниці.

Голова облдержадміністрації Микола Джига та Генеральний Консул Польщі у Вінниці Кшиштоф СвідерекНевипадково перша зустріч новопризначеного голови облдержадміністрації Миколи Джиги з представником іноземної держави відбулась саме з Генеральним Консулом Республіки Польща. Саме з цією країною Вінниччина підтримує уже протягом півстоліття найтісніші задекларовані зв’язки. Микола Джига подякував Кшиштофу Свідереку за роботу із зміцнення міждержавних контактів на регіональному рівні та відзначив, що «Польща – важливий партнер і провідник України в Євросоюз».

У ході розмови сторони приділили особливу увагу транспортному сполученню між двома країнами. Так, за словами Генконсула Польщі у Вінниці Кшиштофа Свідерека, він особисто готовий лобіювати питання покращення транспортного сполучення між Вінницею та польськими населеними пунктами на державному рівні. Зокрема, сьогодні розглядається декілька варіантів налагодження чартерних регулярних рейсів Вінниця-Варшава, Вінниця-Лодзь. Пан Свідерек зазначив, що авіасполучення особливо зручне для бізнесу, який прагне економити свій час. За його словами, зацікавленість вінницьким летовищем виявляють державна авіакомпанія «ЛОТ», декілька так званих лоу-костівських компаній та польські підприємці. Одна фірма навіть готова профінансувати здійснення чартерного рейсу з рекламною метою. Не проти співробітництва і Лодзинський аеропорт, який є важливим авіавузлом Польщі і знаходиться в 120 км. від столиці.

Окрім того, польський дипломат пропонує «дотягти» поїзд «Вроцлав-Львів» до Вінниці. Зважаючи на те, що у Вінниці розташоване Генеральне Консульство, а Вроцлав – своєрідне «польське вікно в Європу», оскільки має зручну транспортну розв’язку, продовження маршруту, на думку Кшиштофа Свідерека, є доцільним для активізації бізнесових контактів. Окрім того, Вроцлав – один із центрів майбутнього ЄВРО-2012.

Вінницький губернатор запевнив, що розгляне це питання спільно з Укрзалізницею.


Переглядів: 5244
Поширень: 0