Особливістю Староміського району є те, що на його території вінничани проживають переважно у приватному секторі. Тому для адміністрації пріоритетним напрямком роботи є співпраця із квартальними комітетами. На сьогоднішній день серед працівників районної адміністрації визначені особи, які закріплені за тим чи іншим органом самоорганізації населення. Тепер перед ними стоїть завдання об\'єднати зусилля із головами квартальних комітетів та працювати над покращенням надання різних послуг мешканцям приватного сектору.

Голова Староміської районної адміністрації Василь Мрищук розповідає, що одним з напрямків діяльності райадміністрації є соціально-економічний розвиток підприємств і колективів району. На сьогоднішній день на території Старого міста працюють такі великі підприємства як ВАТ «Олійно-жировий комбінат», ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ВАТ «Володарка», ВАТ «Вінницягаз», ТОВ «Агроград В», ТОВ завод пакувальних виробів «Вінтар», «Наша Ряба», учбово-виробниче підприємство «УТОГ».

Василь Мрищук коротко описав основні досягнення цих підприємств. На ВАТ «Олійно-жировий комбінат» майже вся теплова енергія виробляється не за рахунок споживання газу, а за рахунок використання відходів власного виробництва. Крім того, налагоджено виробництво пелет-гранул для екологічної чистої роботи котлів. На ТОВ «Агроград В» встановлена нова лінія по калібровці та сортуванню насіннєвого матеріалу. Сьогодні на ТОВ «Вінтар» закінчується запуск лінії з виробництва рибних консервів. Випуск яких буде сягати майже 5 мільйонів банок на місяць. На всю Європу відомі цукерки фабрики «Рошен», яка успішно розвивається у Вінниці, вироби фабрики «Володарка». У цих колективах успішно вирішуються соціальні питання працівників. В них одні з найвищих зарплат працюючих в місті, активно функціонують профспілки.

Районною адміністрацією створена та зареєстрована Асоціація підприємств району «Старе місто», де членами є вищеперераховані підприємства. Метою її створення є покращення виробничого процесу на підприємствах, установах, організаціях та сприяння соціально-економічного розвитку району. Окрім цього, уже є домовленість про реалізацію продукції цих підприємств за цінами виробника. Як приклад - на заводі «Вінтар» завершено будівництво фірмового магазину.

Керівництво підприємств, які працюють на території Старого міста, допомагають районній адміністрації вирішувати соціальні питання. Староміська адміністрація приділяє постійну увагу працюючим Староміського району. Традиційно до Дня міста оновлюється Дошка пошани, де представлені кращі працівники підприємств, установ, організацій. Також керівництво адміністрації вітає цих людей з професійними святами.

Окрім цього, Василь Мрищук вважає, що створена Асоціація підприємств та організацій району «Старе місто» допоможе покращити робочі відносини між підприємствами району та Лівобережним центром зайнятості. Як результат - покращиться ситуація в питанні працевлаштування мешканців цього мікрорайону.

Крім позитивних напрацювань, голова Староміської районної адміністрації Василь Мрищук звернув увагу на погіршення криміногенної ситуації. За поточний рік дещо зріс рівень злочинності у мікрорайонні. Втім за останні 5 років на території Старого міста не було виявлено жодної організованої злочинної групи.

На засіданні виконкому міської ради піднімалось питання і про матеріально-технічний стан їдалень в учбових закладах району. Методи роботи та обслуговування - застаріли. Тому Вінницький міський голова Володимир Гройсман розпорядився відшукати шляхи покращення ситуації. Цим питанням займатиметься управління освіти міськради.

 


Переглядів: 4305
Поширень: 0