Майже у кожній країні незалежні професійні організації проводять ранжирування ВНЗ на національному рівні. Україна також не стоїть осторонь цих процесів. Починаючи з 2007 року, усі зацікавлені мають можливість ознайомитися з академічним рейтингом вищих навчальних закладів України «ТОП-200 Україна».

Метою зазначеного проекту є надання достовірної, об’єктивної, порівнянної інформації про якість пропонованих освітніх послуг вищими навчальними закладами України на національному рівні. Система за своїми принципами близька до міжнародних аналогів і дає можливість порівнювати виші різних профілів України і між собою, і з університетами інших країн.

Цього року щотижневик «Дзеркало тижня» у № 22 від 12 червня опублікував університетські рейтинги за результатами 2009 року за проектом ЮНЕСКО «ТОП-200 Україна». Наш Вінницький національний технічний університет у порівнянні з минулим роком не поступився іншим ВНЗ ні на крок і знову посів почесне 19 місце серед 200 вищих навчальних закладів країни!

З впевненістю можна стверджувати, що наш ВНТУ є лідером на національному і міжнародному рівнях, оскільки вміє готувати конкурентноспроможних спеціалістів, здатних самостійно вирішувати поставлені задачі та досягати поставлених цілей, вміє виконувати і виконує актуальні наукові дослідження, з легкістю інтегрує науково-дослідну та інноваційну діяльність у навчальний процес, а також вміє бути гнучким в управлінні і йти шляхом постійного оновлення й удосконалення своєї роботи, орієнтуючись на потреби суспільства.

Варт зазначити, що Вінницький національний медичний університет у «ТОП-200 Україна» має 21 позицію, Вінницький національний аграрний університет – 140, Вінницький фінансово-економічний університет – 143, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського – 162.

Анна ПИСКЛЯРОВА,
проректор з виховної роботи,
головний редактор часопису «Імпульс»


Переглядів: 4117
Поширень: 0