Тож під час літніх канікул Державтоінспекція Вінниччини проводить цілий ряд заходів, направлених на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму під час літнього відпочинку. Це і єдині уроки безпеки у навчальних закладах, спільні конкурси та естафети, відвідування дитячих таборів відпочинку та шкіл – інтернатів.

Інспектори ДАІ побували в усіх підшефних виховних закладах. Це школи інтернати у Немирові, Ситківцях, Піщанці, Тульчині, Гайсині, а у перший день липня разом із співробітниками кримінальної міліції у справах неповнолітніх відвідали дітей у Вінницькому комунальному притулку «Добро».

Розташований цей заклад у мальовничому куточку Вінниці, на березі річки Південного Бугу, у Старому місті. На сьогодні тут перебуває 35 знедолених дітей, яких соціальні служби відібрали у п’яниць – батьків. Є й сироти та безпритульні, яких привозять сюди працівники міліції, знаходячи на вулицях міста. Директор закладу Ніна Лашина добре знає цю категорію дітей і говорить, що їм як нікому потрібна увага та любов, якої вони не знайшли у сім’ях. А профілактичні зустрічі із правоохоронцями не лише цікаві дітлахам, а й убережуть їх від скоєння злочинів та попередять автопригоди. Адже про правила дорожнього руху їм ніхто ніколи не розповідав.

«Тільки здається , що навчити дітей правильно поводитися на вулиці нескладно, - говорить головний профілактик області Володимир Мотичко, - простих пояснень не завжди виявляється достатньо. От і доводиться інспекторам відділу профілактичної роботи Державтоінспекції шукати нетрадиційні методи, впроваджуючи тонкощі педагогічної науки».

Володимир Антонюк вручає
подарунки

Прослухавши лекцію співробітника профілактика, капітана міліції Володимира Антонюка про безпечну поведінку на вулицях, діти ознайомилися зі спеціалізованою технікою. Уявити себе інспектором на справжньому автомобілі ДАІ, захотіла уся малеча. Про емоції та враження від зустрічі свідчили усміхнені та радісні обличчя. А щоб діти краще вивчили правила дорожнього руху, у подарунок вони отримали «дорожні абетки».

Незабутні зустрічі. Їх мета - прищепити дітям правила безпеки у величезному мереживі доріг і вулиць, повагу до Правил дорожнього руху. Сподіваємося вони пам’ятатимуть настанову своїх дорослих колег і суворо дотримуватимуться її, що захистить їх від авто пригод.
 


Переглядів: 5410
Поширень: 0