Британський інвестор зацікавився вінницьким аеропортом Інвесторська компанія «Shanti Capital Ltd» (Велика Британія) виявила бажання взяти участь у конкурсі на оренду Вінницького аеропорту. Інвестор планує створити на його базі потужний логістичний центр та закріпити за вінницьким летовищем статус аеропорту, який обслуговуватиметься лоу-костівськими компаніями. Про свій намір представники компанії заявили під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Миколою Джигою.

Компанія «Shanti Capital» запропонувала обласній владі реалізувати інвестиційний проект з розвитку аеропорту «Гавришівка» вартістю 200 млн. доларів. У в планах – будівництво вантажного терміналу з перспективою створення великого логістичного центру. Також мова йде про залучення низькобюджетних авіакомпаній з локалізацією у вінницькому аеропорті. З цією метою інвестор планує отримати в Мінтрансі спеціальний статус. Таким чином, авіапереліт обійдеться пасажиру в 20-30 разів дешевше, аніж в звичайних операторів.

За словами керівника проектної компанії Костянтина Вихристенка, це пов’язано з розподілом авіаринку на звичайні і лоу-костівські послуги. «Ми хотіли би позиціонувати вінницький аеропорт як аеропорт, який обслуговують низькобюджетні авіакомпанії», - підкреслив він. Орієнтовний пасажирообіг складатиме 18,5 млн. пасажирів в рік, 500 пасажирів на годину. Як планується, польоти повітряних суден забезпечуватимуть близько тридцяти вітчизняних та зарубіжних авіакомпаній. Піковий повітряний потік становитиме 88 вильотів в день. Вінниця розглядається інвестором як альтернатива Гостомелю і Львову. Це пов’язано з вигідним розташуванням з погляду транспортних розв’язок. Аеропорт може бути задіяний для перевезень з Китаю, Росії та Близького Сходу.

Британський інвестор зацікавився вінницьким аеропортом «Shanti Capital» обіцяє обладнати аеропорт усіма сучасними комфортабельними сервісами: інформаційним пунктом, білетними касами, баром, рестораном самообслуговування, магазинами, банком і банкоматами, обміном валюти тощо. А також організує безкоштовний підвіз пасажирів залізницею та автомобільним транспортом спеціально під власні рейси чи рейси авіакомпаній-партнерів. У перспективі компанія має намір добудувати додаткові дві злітно-посадкові смуги класу А. Щорічні рейсові та чартерні лінії передбачається забезпечити по усім основним міжнародним напрямкам.
Для початку інвестор планує організувати стабільні чартерні рейси, щоб згодом вирахувати економічну модель подальшої діяльності аеропорту. Також розглядається можливість використання летовища і для хасидських маршрутів – в Умань, Меджибіж, Брацлав.

Реалізація комплексного інвестиційного проекту з розвитку вінницького аеропорту розрахована на два роки.

Голова обласної адміністрації наголосив, влада готова співпрацювати з будь-яким інвестором, який створюватиме робочі місця і даватиме надходження до бюджету за умови прозорості намірів та соціальної відповідальності.


Переглядів: 5915
Поширень: 0