Нічого просто так на цьому світі не буває. Колись давно на гербі нашого суходільного міста зобразили якір. Певно той маляр геральдист мав таки дар провидця. Більше півтори десятка років горде ймення міста над Бугом віддзеркалюється у морських хвилях біля берегів Криму. Корвет "Вінниця" несе цілодобову варту морських рубежів нашої держави. І ось уже тринадцять років підряд на день ВМС України до нього на гостину приїжджає творчий десант міського Палацу мистецтв "Зоря".

Ця дружба унікальна сама по собі. Бо шефство інших міст над флотськими тезками зазвичай не сягає далі подарунків матеріальних, безумовно корисних, але позбавлених ексклюзивності індивідуальної душевності. Вінничани їдуть теж традиційно не порожніми. Завдяки щедрим людям з фірм «Панда», «Авіценна», «МЕД», торговельного комплексу «Гранд» та ПП «Ковінько» наші подарунки і цього року були чи не вагомішими та найпривабливішими серед інших. І все ж тільки вінницькі артисти за тиждень перебування на березі затоки Донузлав дали для бригади з 10 кораблів два повноцінних естрадних концерти. Співом радували Геннадій Білявський та вихованці Ірини Воєнної з тріо «Каштановий дощ» та дуету «Твікс», східними танцями розпалювали уяву чорноморців вихованки данс-клубу «Болеро» Ілона Підкалюк, Іванна Шляхова та Анастасія Кравець. А жартів та сміху додавали щоу Юрій Постовий, Олексій Юнусов, Петро Вінницький та Юлія Шемет зі збірної ліги КВН "Вінни(ця) Пух". Окрім гумору, пісень та танців з імпровізованої сцени на пірсі глядачам додало задоволення можливість участі у прикольних інтерактивних конкурсах, які підготував Віктор Шемет. Генератором ідей та ведучим концертів майже всі ці роки був і залишається директор палацу мистецтв Євген Майданик .

Концерти так сподобалися, що мерія невеличкого містечка Новоозерне, де живуть сім\'ї військових попросило вінничан виступити на центральній площі для всього населення округи. І знову сміх, захоплені вигуки та оплески були винагородою нашим землякам.

Маю думку, що на гербі нашого міста зображено якір не випадково. Це якір, що тримає човен нашого міста у особливому морі, морі світлого позитиву і радості подарованій іншим. Бо ми такі. І ми того варті.


Переглядів: 5312
Поширень: 0