У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва 6 липня 2010 року відбулася презентація програми «Бібліоміст» у Вінниці та відкриття обласного тренінгового центру (вул. Соборна, 70, І-й поверх).

У Вінницькій бібліотеці презентували програму «Бібліоміст» та відкрили обласний тренінговий центрЗахід проводили: управління культури і туризму Вінницької облдержадміністрації, обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва, ГО «Асоціація бібліотек Вінниччини» та Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів ІREX.

На урочистому відкритті звучали привітання від Коліна Гуарда – директора програми міжнародної технічної допомоги «Глобальні бібліотеки «Бібліоміст-України», Марії Василівни Скрипник – начальника управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації, Наталії Іванівни Морозової - директора Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва, І.М. Бондарчука – депутата Верховної Ради Vскликання голови товариства «Україна-Росія». Святковий настрій учасникам презентації створювала класична музика у виконанні вінницьких музикантів.

У Вінницькій бібліотеці презентували програму «Бібліоміст» та відкрили обласний тренінговий центрПо завершенні урочистостей, присвячених відкриттю центру, почесні гості, представники громадських організацій, ЗМІ та користувачі бібліотеки взяли участь у прес-конференції «Бібліоміст» стартує у Вінницькій області».

На прес-конференції Колін Гурд познайомив присутніх з основною метою та завданнями програми «Бібліоміст» в Україні. У відповідності до завдань проекту програма «Бібліоміст», громадська організація «Асоціація бібліотек Вінниччини» та Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва облаштували Обласний тренінговий центр, який завдяки використанню сучасних інформаційних технологій, стане базою для навчання бібліотечних фахівців області та користувачів бібліотеки для більш ефективного задоволення інформаційних потреб громад Вінниччини. Також центр надасть змогу самим представникам громади отримати кращий доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет (пошук роботи, можливостей навчання, партнерів, спілкування в соціальних мережах тощо). Таким чином, мешканці області будуть мати можливість покращити своє життя завдяки доступу до потрібної інформації у центрі.

У Вінницькій бібліотеці презентували програму «Бібліоміст» та відкрили обласний тренінговий центрПро реалізацію програми «Бібліоміст» в ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва, її можливості та перспективи розповіла Н.І.Морозова Н.І. Вона повідомила, що тренінговий центр, який створений у рамках програми «Бібліоміст», входить до мережі бібліотек України, обладнаних сучасною технікою. ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва для реалізації проекту за програмою «Бібліоміст» надано комплект обладнання: 10 ПК з програмним забезпеченням, проектор, сканер, принтер, web-камери з навушниками та мікрофонами. Навчання у регіональному тренінговому центрі буде проводитися спеціалістами обласної бібліотеки за спеціальною програмою, розробленою Українською бібліотечною асоціацією.


Для довідки:
Програма «Бібліоміст» — партнерська робота IREX, USAID та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» має на меті сприяти розвитку місцевих громад в Україні, модернізуючи доступ до інформації в публічних бібліотеках. Для сприяння досягненню цілей програми корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 4,4 мільйона доларів США. Детальнішу інформацію можна отримати на сайті: www.bibliomist.org


Переглядів: 7602
Поширень: 0