Вінницькі юні рятувальники вибороли перше місце на V Міжнародному (Х Всеукраїнському) зборі-змаганнях "Школа безпеки". Їх урочисте відкриття відбулося 2 липня в Івано-Франківську на спортивному комплексі імені Героїв-пожежних під гаслом «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти».

Участь у заході взяли 27 найсильніших команд юних рятувальників з України, Азербайджану, Білорусі та Литви, а це понад двісті юнаків і дівчат віком від 14 до 17 років. Учасники змагань та відпрацьовували вправи з психологічної та медичної підготовки, проводили пошуково-рятувальні роботи та, долаючи природні перешкоди, здійснювали рятувальні роботи на воді. Судді також оцінювали результати тематичних конкурсів, ерудованість та обізнаність учасників.

Запекла боротьба за перемогу тривала протягом тижня. Всі команди гідно відстоювали звання кращої. Море позитивних емоцій, подарунки, а головне почесне перше місце привезли додому вінничани. За словами тренера команди-переможниці Олександра Макарова, його вихованці учні фізико-математичної гімназії № 17 обласного центру протягом року активно тренувались і відповідно досягли найкращих результатів.


Переглядів: 2818
Поширень: 0