Організатором турніру виступає Федерація драгрейсінгу та дріфту Вінницької області. Позмагатись у драг-битві приїдуть спортсмени із Росії, Білорусі, Молдови, Придністров\'я, Польщі та різних міст України.

Драг-рейсінг - це гоночні змагання, які фактично є спринтерським заїздом на дистанції 402 метра (1/4 мили). По суті драг-рейсінг - це швидкісні гонки, які проводиться на прямій та рівній трасі. Особливу популярність змагання такого типу мають в США, де вони проводяться уже більш ніж півсторіччя.

Минулого року Федерація драг-рейсінгу та дріфту на досить високому рівні вперше організувала подібний турнір біля Калинівки, тим самим заявивши про себе не лише на всю Україну, а й за її межами. Саме тому цьогоріч у змаганнях вирішили взяти участь відомі автомобілісти, які вже здобули чимало нагород на турнірах різного рівня та які володіють досить дороговартісними та потужними автомобілями.

За словами організаторів, у драг-битві братимуть участь близько 50 автомобілістів. Серед них буде 15 володарів автівок з потужністю більше тисячі кінських сил. Вони розвивають швидкість до 100 км/год. за півтори секунди і складуть серйозну конкуренцію місцевим драгстерам.

Минулорічний турнір багато фахівців оцінили як такий, що пройшов на досить високому рівні: якісна автотраса, потужні автомобілі, рекордні для України показники досягнутої швидкості (максимальна сягала 270 км/год). Саме тому організатори переконані, що у майбутньому Вінниця може стати основним місцем проведення змагань різного рівня.

Драг-битва на кубок міського голови Володимира Гройсмана розпочнеться урочистим відкриттям о 15:00. Організатори обіцяють видовищне дійство за участю одночасно усіх учасників змагань, які зроблять «коло пошани» та продемонструють глядачам своїх «залізних коней». Музичний супровід урочистого відкриття турніру буде забезпечувати військовий оркестр «Крила України».


Переглядів: 6262
Поширень: 0