Благодійний фонд «Подільська громада» спільно із німецькою громадською організацією «Арбайт унд Леден» (в перекладі «Робота та Життя») днями розпочали у Вінниці реалізацію проекту Європейського Союзу «Молодь у дії». Він спрямований на залучення молоді до вирішення різних проблем шляхом напрацювання спільних рішень та ідей. Учасники проекту - студенти та учні старших класів Вінниці і Німеччини віком від 15 до 25 років.

Вже за перші чотири дні роботи над проектом вони обговорили ті напрямки, які виявились однаково цікавими і для молодих вінничан, і для їх нових колег з Померанії (Німеччина). Свої ідеї вони презентували минулої п\'ятниці Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману. Зокрема, це створення у Вінниці студентського готелю. Німецька молодь переконує, що досвід ряду невеликих європейських міст, де є такі готелі, говорить про те, що проект по влаштуванню готельних номерів з помірними цінами для студентів та молодих сімей за умови гарного промоушену через глобальну мережу Інтернет, - може виявитись доволі успішним. Студенти звернулись до очільника Вінниці з проханням підшукати відповідне приміщення, в якому вони готові самостійно робити ремонт на основі власних дизайнерських ідей. На їх думку, у Вінниці є достатньо цікавих місць для туристів, які б із задоволенням відвідувала молодь з інших країн.

Окрім цього, молоді люди бажають посадити у місті «Дерево Бажань», на якому зможуть зав\'язувати стрічки із загорнутими у папірці бажаннями та мріями усі охочі. Щоправда, із місцем, де має з‘явитись це дерево, вони ще не визначились. Тому за порадою вирішили звернутись безпосередньо до керівника Вінниці, а заразом - попросили допомогти і з саджанцем майбутнього «виконавця мрій».

Під час зустрічі було обговорено і декілька творчих проектів, до яких готові долучитись старшокласники та студенти, якщо їх ідеї матимуть підтримку з боку міської влади. Це проведення різноманітних майстер-класів для різних вікових груп та створення спілки юних драматургів і акторів.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що готовий підтримати усі озвучені учасниками зустрічі проекти, та запропонував колективу авторів ідей визначити представників, які безпосередньо будуть займатись їх реалізацією.


Переглядів: 3301
Поширень: 0