Консула Анждея Сломські, який довгий час працював у нашому місті та доклав багато зусиль для відкриття у Вінниці консульства, переведено на роботу до Львову. 28 липня у кабінеті першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мовчана пану Анджею перші особи міста та області подякували за самовіддану роботу та подарували пам’ятні відзнаки.

Консул  Анджей Сломські переїжджає працювати до ЛьвовуДілові стосунки між Вінницею та Польщею вже давно переросли у дружні. Анджей Сломські розповів, що у березні 2007 року у Вінниці був офіційно зроблений перший крок для того, аби відкрити власне вікно у Європу з допомогою польських колег. Тоді у подільській столиці було створено польський консультативний центр, а за три роки, у лютому 2010-го, розпочало свою роботу і Генеральне консульство Республіки Польща. І це лише укріпило дружбу між Вінницею і Польщею.

Під час прощальної зустрічі Анджей Сломські щиро сказав, що йому не вистачатиме Вінниці. «Мені було дуже приємно працювати із професійною командою, яка є у Вінниці, - говорить пан Анджей. – Ми досить плідно попрацювали і завдяки спільним зусиллям досягнули відкриття у Вінниці нашого консульства. Мені навіть бракує слів для того, аби описати, наскільки наша співпраця була і є для мене приємною і плідною».

Консул  Анджей Сломські переїжджає працювати до ЛьвовуЗ боку перших осіб міста та регіону також звучали досить щирі і теплі слова на адресу Анджея Сломські. Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що від самого початку знайомства польський дипломат виявив себе як надзвичайно професійний і відповідальний партнер, цікавий співрозмовник та прихильник місцевого самоврядування. «Попри те, що наш спільний друг працюватиме в іншому місті, сподіваюсь, що дружні стосунки у нас залишаться. І ми завжди будемо раді бачити пана Анджея у Вінниці на week-end», - сказав очільник міста.

В знак поваги та вдячності за плідну співпрацю Володимир Гройсман вручив польському консулу медаль «За особливий внесок у розвиток міста Вінниці».


Переглядів: 3731
Поширень: 0