За участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана 30 липня відбулася зустріч з представниками ізраїльської компанії «Клаліт Біомедікал Інжиніринг – ЛТД».

Представник компанії Олександр Цветков ознайомив присутніх із напрямками діяльності компанії, яка з 1995 року розпочала будувати та проектувати медичні установи за межами Ізраїлю. Ця компанія працює вже восьми років і на території України. За її кошти побудовано медичну установу в м. Харкові, а під Києвом за їхнім проектом та кошти інвесторів споруджена онкологічна клініка. В м. Луганську компанія «Клаліт Біомедікал Інжиніринг – ЛТД» будує п‘ять різнопланових медичних установ.

Як зазначив І. Мовчан в першу чергу необхідно визначити значимість об‘єкту, в який вкладатимуться кошти, та відпрацювати першочергову стратегію із визначенням ресурсу. Щоб розпочати роботу потрібно пройти відповідні етапи, в тому числі етап визначення об‘єкту, його комплектацію, етапи проведення моніторингу ринку і підписання контракту із гарантіями постачальника та знаходження інвестора і страхової компанії.

Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова внесла пропозицію щодо співпраці із даною компанією в рамках будівництва, реконструкції та забезпечення обладнанням хірургічного корпусу обласної лікарні ім. М. І. Пирогова, яка є однією з найстаріших медичних установ і потребує першочергового переобладнання та реконструкції. Вислухавши всі пропозиції Іван Мовчан дав відповідні вказівки щодо ревізії стану справ даного об‘єкту із визначенням необхідної суми коштів для закінчення всіх робіт, розробки розширеного бізнес-плану та активізації роботи з розвитку даного проекту.


Переглядів: 3877
Поширень: 0