10 серпня голова облдержадміністрації офіційно представив колективу Вінницького державного педагогічного університету нового керівника. Ним став 59-річний Олександр Шестопалюк, який уже обіймав цю посаду раніше. З 1 липня 2009 року Шестопалюк працював проректором.

Олександр Шестопалюк призначений на посаду ректора ВДПУ наказом міністра освіти як обраний за конкурсом. Контракт з Шестопалюком укладено строком на 5 років до 9 серпня 2015 року.

Педагогічний університет змінив ректора та може стати
національнимУ липні трудовий колектив на виборній конференції засвідчив майже стовідсоткову підтримку кандидата на посаду.

Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що зі «старим» новим керівником навчальний заклад надалі розвиватиметься, забезпечуючи систему освіти регіону кваліфікованими педагогічними кадрами. Микола Джига подякував співробітникам вишу за нелегку працю. А також повідомив, що має намір підписати подання на Президента України про надання статусу національного Вінницькому державному педуніверситету до його 100-річчя, яке відзначатиметься у 2012 році.

Педагогічний університет змінив ректора та може стати
національнимГолова облдержадміністрації готовий клопотати про присвоєння вінницькій «кузні освітянських кадрів» статусу національного університету.

Свою логіку губернатор пояснив так: «Вінниччина – потужна область в плані освітянських традицій. У нас найбільша кількість шкіл і є велика потреба в професійних кадрах».

Микола Джига переконаний, що новий статус «буде сприяти розширенню та зміцненню педагогічної бази та підвищення рівня виховання підростаючого».

Для довідки:
За інформацією офіційного вебсайту ВДПУ, в університеті навчається близько 10000 студентів за 15 спеціальностями. У складі університету - 5 інститутів, 3 факультети, 45 кафедр , на яких працює 550 викладачів, з них - 55 докторів наук , 280 кандидатів наук, Народний артист України, Заслужені артисти, Заслужені працівники освіти і культури України, Заслужені тренери, Відмінники освіти.

Олександр Шестопалюк працював на посаді ректора ВДПУ з березня 2003 року. З 1 липня 2009 – проректор у тому ж навчальному закладі. Кандидат педагогічних наук, професор. Нагороджений знаками «Відмінник освіти СРСР» та «Відмінник освіти України».


Переглядів: 6969
Поширень: 0