Метою візиту стало ознайомлення із економічним та соціальним розвитком Вінниці та формування в подальшому торгово-економічного співробітництва. Під час візиту у міській раді підписали Протокол намірів про встановлення дружніх відносин між містами Вінниця та Цзинін.

Вінниця налагоджує дружні відносини із китайським містом ЦзинінНа початку тижня із високоповажними гостями зустрівся міський голова Володимир Гройсман. «Я сподіваюсь, що під час перебування у нашому місті ви відкриєте для себе Україну, - говорить мер. - Для України Китай став стратегічним партнером, на міждержавному рівні, проте я впевнений, що потрібно розвивати наші стосунки на рівні міст. На сьогоднішній день у Вінниці працює досить багато іноземних підприємств і я можу запевнити, що такий досвід роботи є позитивним. Тому наша співпраця зможе привести до ефективного результату».

Пан Лян Чжи-Ан зізнався, що радий відвідати Вінницю і назвав її чудовим містом. «Взагалі це наш перший візит до України, - говорить він. - Відомо, що Китай та Україна - дві дружні країни, і останніми роками ми намагаємось розвивати дружні стосунки між нашими державами. Тому сьогодні, ознайомившись із вашим потенціалом, соціально-економічним розвитком Вінниці, сподіваємось на подальше співробітництво та обмін досвідом». Під час свого перебування у Вінниці китайська делегація відвідала такі підприємства як «Сперко-Україна» та «Вінницька кондитерська фабрика».

Вінниця налагоджує дружні відносини із китайським містом ЦзинінУ ході зустрічі представники обох міст підписали Протокол намірів про встановлення дружніх відносин та домовились про спільне сприяння дружньому обміну між органами місцевого самоврядування, підприємствами та жителями територіальних громад міст. Співпраця між містами Цзинін та Вінницею стосуватиметься також і сфери економіки, торгівлі, науки і техніки, а також культури, освіти, туризму та інших сфер. Окрім того, найближчим часом буде підписана офіційна угода про встановлення дружніх стосунків, обмін і взаємодію між містами Вінниця та Цзинін.

Для довідки:

Цзинін - місто з населенням 8,023 млн. чол та площею 10,685 км2 у східному Китаї, на північному заході провінції Шаньдун. Це промислове місто, в якому особливо розвинені машинобудівництво, хімічна, текстильна та фармацевтична промисловість. Цзинін розташований у вугледобувному районі, має вугільну електростанцію та аеропорт. Окрім того, місто Цзинін - батьківщина філософа Конфуція. У місті зберігся комплекс будівель, відомий як Палац Конфуція і Палац Яньшенгун, а також Храм Конфуція і Кладовище Кунлінь, де похований Конфуцій. Дані об\'єкти входять у список світового спадку ЮНЕСКО.


Переглядів: 3866
Поширень: 0