У появі постійного авіаційного сполучення зацікавленні обидві сторони, тому в ході зустрічі стало відомо, що дістатись літаком із Вінниці до Польщі стане можливим вже у жовтні поточного року.

Рейс «Вінниця - Лодзь» стане першим постійним чартерним рейсом, який буде здійснюватись з вінницького аеропорту. За попередніми обрахунками вартість квитка становитиме 870 гривень. Пасажирів і вантажі польський літак на 46 місць буде перевозити двічі на тиждень. Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек повідомив, що вінничани, які користуватимуться новим рейсом, будуть обслуговуватись у спеціальному VIP-вікні за наявності повного пакету документів.

Скористатись новим чартерним рейсом зможуть не лише громадяни, які хочуть відвідати Польщу. Отримають таку можливість і туристи, які планують відвідати інші країни шенгенського простору. У такий спосіб стане можливим суттєво зекономити час на пересування країнами Європи. А кошти, витрачені на авіаперельоти, не будуть суттєво відрізнятись від вартості квитків на наземні види транспорту, зокрема, на залізничне сполучення.

У жовтні у Вінниці з’явиться регулярний авіарейс «Вінниця - Лодзь»Вінницький міський голова Володимир Гройсман вважає, що така співпраця із польською стороною є досить позитивною і вдалою як для бізнесу, так і для самих мешканців Вінниці та прилеглих регіонів. «Ми прагнемо, щоб наші мешканці не просто літали, а користувались авіарейсами безпечно, зручно та витрачаючи мінімум коштів. Нова додаткова послуга авіаційного сполучення, до якої матимуть доступ вінничани, надає усі ці можливості», - говорить мер Вінниці.

Обговорити умови співпраці щодо постійного авіарейсу до Вінниці приїздили віце-президент м. Лодзь Марчін Бугайскі, віце-президент аеропорту м. Лодзь Рафал Можджень, радник адміністрації аеропорту м. Лодзь Петр Біндер та директор з маркетингу аеропорту м. Лодзь Іренеуш Дильчик. Делегацію прибула на запрошення Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек. Іноземні гості розповіли, що партнерів у цьому питанні вони шукали серед міст, які мають давні дружні стосунки із Польщею. Саме таким містом і є Вінниця. Окрім цього, подільська столиця має ще й вдале географічне положення - вона розташована майже у центрі України. Приблизно таке ж розташування у Польщі займає і місто Лодзь.

Віце-президент м. Лодзь Марчін Бугайскі звернув увагу на те, що цей спільний проект стане ще одним підтвердженням дружніх зв\'язків між Вінницею та польськими містами. «Для нас відкриття нового авіарейсу у східному напрямку має стратегічне значення, - говорить Марчін Бугайскі. - Ми Вінницю розглядаємо і як партнера в інших напрямках співпраці».

З кожним роком у польському місті Лодзь звертається все більше уваги на розвиток транспортного сполучення, який здійснюється за рахунок інвестицій. Лише на розбудову аеропорту виділено 110 мільйонів євро. Окрім потужного аеропорту планується вдосконалити швидкісне залізничне сполучення та будівництво одного з найбільших у Польщі залізничного вокзалу. На це у наступному році буде направлено 5 мільйонів євро. Сьогодні для того, аби дістатись від м. Лодзь до Варшави потрібно витратити півтори години. За рахунок реалізації вищенаведеного проекту цей час планується скоротити до менш ніж години. Маючи потужний аеропорт та сучасне залізничне сполучення, Лодзь може стати потужним центром пасажиропотоків, що позитивно відобразиться на динамічному розвитку самого міста.

З кожним роком кількість рейсів у аеропорті м. Лодзь збільшується. Цьогоріч їх поповнить і авіасполучення із Вінницею. Керівництво аеропорту прийняло таке рішення не через економічну зацікавленість - на самому перельоті закладається нульова рентабельність, основна мета - розвиток транспортного сполучення, а відтак залучення до країни якнайбільше іноземних туристів.


Переглядів: 3562
Поширень: 0