Такий подарунок стадницькі діти отримали від Вінницької міської влади. Загалом у селі упродовж 2009-2010 років було прокладено більше 18,5 кілометрів центрального водогону та розпочато встановлення колонок для громадського користування. Окрім цього, у Стадниці здійснено поточний ремонт доріг з асфальтним покриттям та встановлено зовнішнє освітлення. Усі ці роботи проводились за кошти міського бюджету.

Проблеми із полігоном твердих побутових відходів, який знаходиться по сусідству із Стадницею, накопичувались багато років. Вирішити їх швидко - не можливо. Роботи по наведенню ладу на полігоні влада Вінниці розпочала у 2006 році одразу у двох напрямках: це пересипка ґрунтом тіла полігону (на сьогодні його пересипано більш як на 90%) та відкачування фільтрату. А нещодавно тут було встановлено й німецьке обладнання для відбору газу, щоб не було загорянь, з перспективою вироблення у подальшому електроенергії. Вся проведена робота дала свої результати - сміттєзвалище більше не горить і не димить. Проблеми, пов\'язані із самим полігоном, та ряд наболілих для громади села питань його життєдіяльності були обговорені на сході села два роки тому, у якому взяв участь і Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Тоді ж було визначено подальші напрямки взаємодії між громадами Вінниці та Стадниці. Того ж року було розпочато реалізацію низки проектів.

Зокрема, в рамках угоди між Вінницькою міською радою та Вінницькою РДА у селі було встановлено більше двохсот ліхтарів зовнішнього освітлення, облаштовано ігровий майданчик на території місцевого дитячого садка, відремонтовано дороги з асфальтним покриттям, а діти, які мешкають у Стадниці щорічно оздоровлюються за рахунок коштів міського бюджету Вінниці. Також вінницька влада взяла на себе зобов\'язання по забезпеченню мешканців якісною питною водою. За 2009-2010 роки у Стадниці було встановлено дві артезіанські свердловини та побудовано магістральну мережу водогону.

Нещодавно, у середині серпня, знову відбувся схід села. Його мешканці позитивно оцінили ті роботи, які вже були проведені по покращенню інфраструктури Стадниці, і звернулись до мера Вінниці із проханням підвести водогін до місцевої школи та дитячого садочка. Минуло менше ніж два тижня і вода у цих закладах вже з\'явилась.

Сьогодні по вулицях села продовжуються роботи по встановленню водорозподільних колонок для потреб усіх місцевих жителів. Також складаються списки тих стадничан, які хочуть провести воду до своїх осель. Реєстр потрібен для того, аби вже найближчим часом можна було визначитись із об\'ємом та вартістю робіт.

В подальших планах - будівництво газопроводу по вул. Пушкіна і ремонт греблі. На сьогоднішній день завершується опрацювання проектно-кошторисної документації по цих питаннях і вже у наступному році розпочнуться роботи по їх реалізації. «В цілому ситуація у селі Стадниця стабільна і ми й надалі будемо підтримувати таку співпрацю, - говорить Вінницький міський голова Володимир Гройсман. - Я вважаю, що співробітництво між Вінницьким районом і містом Вінницею потрібно дедалі поглиблювати, є дуже багато питань, які ми можемо вирішувати спільними зусиллями. На прикладі села Стадниці ми бачимо, що така взаємодія дає позитивні результати».


Переглядів: 3573
Поширень: 0