Вже вдруге цьогріч у Вінниці відбудеться байкерський мотопробіг. На цей раз - міжнародний. Його учасниками будуть байкери з Австралії, США, Англії, Швеції, яких об\'єднує польське коріння та любов до «залізних коней». Очолюватиме цей мото-тур справжній командор, досить відомий серед байкерів Віктор Венкжен. Більше 130 учасників пробігу на 115 байках вже розпочали свій маршрут Польща-Литва-Україна-Росія-Польща. В Україні вони відвідають Харків, Житомир, Хмельник, Кам\'янець-Подільський. До Вінниці ж завітають спеціально на святкування Дня міста.

Зранку, 11 вересня, володарі «залізних коней» зустрінуться із представниками польської діаспори у Вінниці, потім із вінницькими байкерами. З останніми проведуть товариський футбольний матч, який відбудеться на стадіоні Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького. Далі, після офіційного відкриття свята, байкери-іноземці та байкери-вінничани, проїдуться колоною по одній із вулиць міста, вітаючи городян із Днем народження Вінниці. Потім на майданчику у парку ім. Горького, де зазвичай розташовується луна-парк, відбудеться виставка мото-техніки. Усі бажаючі вінничани зможуть там поспілкуватися із володарями байків та сфотографуватися.

А тим часом гарний настрій даруватиме городянам колектив народного танцю університету Марії Кюрі-Складовської з Любліна. Цей ансамбль було засновано ще у 1953 році. Сьогодні він є показовим студентським художнім колективом цього ж університету та заслужив багато нагород та міжнародних відзнак. На сьогоднішній день кількість його учасників становить близько 300 чоловік. Репертуар ансамблю - польські народні, регіональні та інші іноземні танці та пісні. Колектив демонструє програму в народних костюмах під акомпанемент капели. Тож шанувальникам іноземного фольклору слід прийти у сквер Козицького о 16:20, або ж завітати на Майдан Незалежності о 16:50 та насолоджуватися видовищним дійством, яке обіцяють польські гості.


Переглядів: 4162
Поширень: 0