Вже традиційно напередодні Дня міста у Вінницькій міській раді визначають людину, яка заслуговує на присвоєння звання Почесного громадянина Вінниці. Третього вересня на позачерговій сесії Вінницької міської ради депутати ухвалили рішення про присвоєння такого звання заступнику директора фізико-математичної гімназії №17, завідувачу Лабораторії інформаційних технологій, вчителю фізики та інформатики Юрію Пасіхову.

Юрій Пасіхов працює у ФМГ№17 (раніше середня школа №17) вже понад три десятиліття. Завдяки йому на базі гімназії було створено перший серед навчальних закладів України повнофункціональний вузол мережі Інтернет. За ініціативи вчителя фізики та інформатики, на базі ФМГ було створено і «Вінницький міський центр дистанційної освіти», який забезпечує доступ до глобальної мережі школам та іншим установам освіти міста та впроваджує елементи дистанційної освіти у навчальний процес. З 2002 року на базі цього ж центру щороку проводяться Всеукраїнські Інтернет-олімпіади з інформатики. Пізніше, у 2006 році, під керівництвом Юрія Пасіхова було створено Лабораторію інформаційно-комунікаційних технологій, яка створює інформаційно-освітнє середовище в регіоні.

Крім того, Юрій Якович двічі визнавався вчителем-новатором, підготував більш ніж 75 призерів змагань з інформатики та математики, які ставали переможцями і всесвітніх олімпіад. Має також відзнаку Президента України, звання «Заслужений вчитель України» та багато інших звань та почесних відзнак.

Міський голова Володимир Гройсман відзначив, що присвоєння звання Почесного громадянина міста Вінниці саме Юрію Пасіхову цілком об\'єктивне рішення. «Юрій Пасіхов - це високопрофесійна людина, яка повністю віддана своїй професії, - зазначив мер. - Завдяки йому на сьогоднішній день ми маємо велику кількість нестандартних та інтерактивних новаторських проектів, яких ще немає в Україні. Це буде вперше за всю історію міста, коли працівнику освіти буде присвоєне таке звання».

Нагородження Юрія Пасіхова з приводу присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» відбудеться 11 вересня в урочистій обстановці під час святкування Дня міста.


Переглядів: 6429
Поширень: 0