Двічі на тиждень бригада високваліфікованих фахівців з обласної дитячої клінічної лікарні виїжджатиме у глибинку і здійснюватиме медогляд дітей дошкільного та шкільного віку. За два з половиною роки планують охопити близько тридцяти тисяч дітей.

Вінниччина стала третім регіоном в Україні, де запрацювала мобільна дитяча клініка. Ця важлива для Вінниччини подія сталася завдяки наполегливій роботі фахівців обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема, її очільника Тетяни Антонець. Протягом п’яти років велась посилена робота із обґрунтування необхідності функціонування даної клініки. І лише на днях депутати облради прийняли рішення про виділення коштів на ці цілі.

За словами начальника управління охорони здоров’я та курортів ОДА Лідії Діденко, продумана і виважена політика в підході до реалізації цього проекту є надзвичайно важливою для регіональної медицини, яка нині перебуває в умовах жорсткої економії.

Пересувна міні-лікарня укомплектована найсучаснішою медичною технікою: портативним апаратом УЗД, електрокардіографом, апаратом для визначення тиску, біохімічним експрес-аналізатором, офтальмоскопом, а також витратними матеріалами. По закінченні обстеження кожній дитині буде видано паспорт здоров’я. На основі таких документів, зауважує головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні Тетяна Антонець, у подальшій роботі буде вимальовуватись загальна картина дитячої захворюваності в області.

До цього часу, за словами Тетяни Антонець, діагностика та призначення терапії маленьким пацієнтам ускладнювалася насамперед тим, що не всі батьки могли привезти дітей на обстеження до обласного і навіть до районного центру. Тож тепер з’явилася можливість вчасно провести діагностичні і клінічні обстеження малечі, своєчасно встановити діагноз та призначити лікування. Свій перший виїзд мобільна дитяча клініка здійснила до Калинівського району в село Черепашинці.


Переглядів: 2942
Поширень: 0