Прес-конференцію по питаннях охорони здоров’я в області провів начальник начальник управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Олександра Жупанов спільно з головним лікарем обласної лікарні ім. М. Пирогова Петро Гунько та заступником начальника управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Ніною Довгопалюк.

На питання журналістів про доцільність вакцинації головний лікар області розповів, що не зважаючи на випадки захворювань, необхідність щеплень особливо серед дітей, очевидна. Окрім того, управління поінформувало про стан медичного обслуговування у Вінницькій області та виконання міжнародних медичних програм станом на травень 2008 року.

Як зазначив пан Жупанов, на сьогоднішній день дуже гостро стоїть проблема сільської медицини. Відсутність автомобілів швидкої допомоги, нестача кваліфікованих кадрів, зношеність медичної апаратури негативно впливають на стан медичної допомоги в селах. Однак, в планах обласної влади є забезпечення лікарень дев’ятьма новими рентген-апаратами. За рахунок субвенції з державного бюджету придбано обладнання для 40 сільських лікарських амбулаторій та 200 фельдшерсько-акушерських пунктів на суму 8,8 млн. грн.


Переглядів: 2971
Поширень: 0