Цьогоріч, крім традиційного визначення кращих будинків, які отримають відповідні таблички «Зразкова садиба – 2010», було обрано переможців і у новій номінації «Зразкова вулиця – 2010».

2010 року до Асоціації надійшло 117 заявок від мешканців приватного сектору, які виявили бажання взяти участь у конкурсі «Зразкова садиба – 2010». У кожному квартальному комітеті було визначено найкращі приватні будинки. Переможців вже традиційно обирали самі жителі мікрорайонів, враховуючи дизайнерський підхід господарів до облаштування будинків та присадибних ділянок. Переможцями міського конкурсу «Зразкова садиба – 2010» стали: Марценюк Валентина Макарівна, господиня будинку за адресою 2-й пров. Переможці  конкурсу «Зразкова вулиця-2010» самостійно обирали собі подарункиВишневського, 6; Кедик Олександр Анатолійович, який проживає на 1-му тупику Литвиненка, 10 та Галієв Віталій Васильович, який мешкає по вул. Зарічна, 91. Усім трьом переможцями вручили повітродувки та пам’ятні таблички, що підтверджують статус «Зразкова садиба – 2010». Крім того, було визначено 27 кращих приватних будинків на території кожного квартального комітету. Їхні власники також отримали подарунки від міської ради – «болгарки», які стануть у нагоді в господарстві та допоможуть в облаштуванні присадибної ділянки.

Що ж стосується нової конкурсної номінації, то із 17 поданих заявок було обрано також три найкращі вулиці та провулки приватного сектору, які по праву отримали звання «Зразкова вулиця – 2010». Під час визначення переможців у цій номінації зверталась увага на стан дорожнього покриття, наявність зовнішнього освітлення та охайність прибудинкових територій, стан парканів, наявність аншлагів на будинках, відсутність у власників будинковолодінь заборгованості за вивіз ТПВ, участь мешканців вулиці чи провулку в проведенні робіт по благоустрою території, участь жителів в загальноміських суботниках та двомісячниках санітарної очистки мікрорайону, де вони проживають. Переможцями у цій номінації стали 1-й пров. Громова (голова ініціативної групи Остапенко Галина Іванівна), 3-й пров. Карбишева (голова ініціативної групи Кирилова Віра Василівна) та 2-й пров. Вишневського (голова ініціативної групи Тарнавський Володимир Вікторович).

Мешканці самі обирали призи для своїх вулиць на загальних зборах. Таким чином, жителі 1-го пров. Громова отримають в якості подарунка тротуарну плитку, якою вони виявили бажання самостійно облаштувати вулицю. Інші ж дві вулиці отримають від міської ради газонокосарки, а також на усіх будинках двох провулків буде встановлено аншлаги із назвою вулиці та номерами будинків.

Переможці  конкурсу «Зразкова вулиця-2010» самостійно обирали собі подарункиОдна із переможців конкурсу, Марценюк Валентина, проживає у своєму будинку вже майже 40 років та разом із своїм чоловіком доглядають за ним. «Свій будинок ми будували своїми силами, самостійно, - розповідає пані Валентина. – Також самостійно саджали дерева, квіти, самостійно прикрашали двір. До конкурсу спеціально не готувалися – до нас завітали із квартального комітету та повідомили, що наш будинок обрано переможцем. Звичайно, це було досить несподівано, але перемозі ми раді».

Вже традиційно переможців цьогорічного конкурсу привітав Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Кращим господарям він потиснув руку та подарував корисні і необхідні у господарстві призи. А також розповів, що коли вперше у 2006 році приводився цей конкурс, то бажаючих взяти у ньому участь було дуже мало. Сьогодні ситуація кардинально змінилась і до змагання долучаються мешканці цілих вулиць. «Я задоволений тим, що люди намагаються бути активними, разом вирішувати спільні проблеми. Ми повинні робити усе для того, аби життя у приватних будинках та у багатоповерхівках змінювалося та покращувалося. Проте без активності самих мешканців це досить важко зробити. Тому сьогоднішній конкурс – це досягнення самої громади у облаштуванні свого власного життя».


Переглядів: 5494
Поширень: 0