Тут будуть проводитись профілактичні дослідження на збудники кишкових інфекцій для працівників шкіл та садочків, а також діагностичні дослідження для дітей та дорослих на запити медичних закладів.

У Вінниці розпочав роботу міський центр
лабораторно-бактеріологічних дослідженьСтворення міського центру лабораторно-бактеріологічних досліджень, який би обслуговував медичні заклади міста, було визначено у переліку тих першочергових заходів, які спрямовані на реформування медичної сфери міста. Першими у цьому списку стали створення лікарні швидкої допомоги, перинатального центру та відділення для лікування та реабілітації ветеранів війни, оснащення новим обладнанням кардіоцентру, вдосконалення роботи швидкої допомоги та забезпечення бригад необхідними ліками, у тому числі і досить дороговартісними тромболізисними препаратами. Окрім цього, рік тому розпочала роботу клініка, дружня до молоді, яка спрямована на профілактику різних хвороб і лікування підлітків.

У Вінниці розпочав роботу міський центр лабораторно-бактеріологічних дослідженьНаступним кроком стало створення у місті баклабраторії, яка буде працювати на міські заклади охорони здоров’я. До сьогодні усі лабораторні дослідження здійснювались у бактеріологічній лабораторії міської санепідемстанції. Це було досить незручно для лікарень міста та їх пацієнтів, адже не було можливості оперативно отримувати результати необхідних аналізів. Окрім цього, на дослідження, які проводили фахівці баклабораторії міської СЕС, з міського бюджету виділялись чималі кошти і з кожним роком видатки на ці потреби зростали.

Новий центр дасть можливість проводити 100 тисяч одиниць лабораторних досліджень щорічно. Він забезпечений сучасним медичним обладнанням та необхідними витратними матеріалами.

Продовження реформування галузі охорони здоров’я передбачено і у нещодавно презентованій концепції Стратегічного плану розвитку міста «Вінниця – 2020: сучасне та комфортне європейське місто», де акцент щодо подальшого розвитку медицини зроблено на двох напрямках. Перший – це профілактика захворюваності з допомогою популяризації здорового способу життя. У цьому напрямку уже розпочато проведення ранкової гімнастики у різних мікрорайонах міста, залучення дітей і молоді до різних змагань (у тому числі, які проводяться у дворах багатоповерхівок), відновлення роботи клубів за місцем проживання, де буде можливість організовувати дозвілля та цікаво проводити час.

Другий напрямок – це розвиток первинної ланки медичної допомоги. У найближчому майбутньому планується укріпити роботу поліклінік та амбулаторій сімейного типу, а також поліпшити матеріально-технічну базу міських лабораторій. Також велика увага приділятиметься охороні материнства та дитинства і надалі вдосконалюватиметься робота невідкладної та швидкої медичної допомоги.

У Вінниці розпочав роботу міський центр лабораторно-бактеріологічних дослідженьМіський голова Володимир Гройсман, який завітав на відкриття міського центру лабораторно-бактеріологічних досліджень, повідомив, що у наступні роки пріоритетним завданням будуть також запровадження муніципальної страхової медицини та створення у місті діагностичного центру. «Перед нами стоять нові завдання, які ми повинні зробити для того, аби охорона здоров’я з кожним роком ставала все більш якісною, - говорить керманич міста. – Сьогодні ми відкрили нову сучасну бактеріологічну лабораторію, яка допоможе вчасно виявляти проблеми із здоров’ям, вчасно підібрати відповідні ліки і позбутися складних наслідків. Наступним кроком буде створення у місті діагностичного центру, де можна буде взяти весь спектр аналізів на дослідження і надати результат у відповідності до сучасних вимог».

У Вінниці розпочав роботу міський центр лабораторно-бактеріологічних дослідженьНа створення бактеріологічної лабораторії було витрачено понад півтора мільйони гривень. Проте, за словами Володимира Гройсмана, щороку на проведення аналізів з бюджету витрачалось значно більше коштів. Тому відкриття лабораторії допоможе також значно економити кошти на проведення досліджень у сучасній лабораторії.

Також очільник Вінниці Володимир Гройсман побажав лікарям міцного здоров’я, подякував за їхню роботу та вручив колективу міському центру лабораторно-бактеріологічних досліджень ключі від автомобілю «Лада».


Переглядів: 20696
Поширень: 0