Аргентина зацікавлена співпрацювати з Вінниччиною в аграрному секторі Аргентина пропонує Вінниччині сільськогосподарську техніку, обладнання для молочного тваринництва, а також устаткування для упаковки та зберігання аграрної продукції. Латиноамериканська країна також має серйозні наміри по спільній реалізації міжрегіональних проектів у різних сферах, повідомила пані Посол. В свою чергу голова облдержадміністрації розраховує на прихід в область аргентинських інвесторів.

Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан вперше у Вінниці. За її словами, приїхала познайомитися з регіоном та налагодити економічні зв’язки з місцевим бізнесом. «Посольство Аргентини працює не тільки для Києва, але і для всіх регіонів України, ми зацікавлені у співробітництві на рівні держави і на рівні областей», - наголосила дипломат.

Свій візит Посол розпочала із зустрічі з керівництвом міста та області. Розмова в основному стосувалася перспектив співробітництва в аграрній сфері. «У нас є можливості співробітництва в галузі рослинництва, тваринництва і переробки сільськогосподарської продукції. Аргентина не тільки виробляє зерно і фрукти, Аргентина зацікавлена співпрацювати з Вінниччиною в аграрному секторі але є потужним виробником сільськогосподарських машин з використанням новітніх технологій», - повідомила аргентинський дипломат. Також Аргентина, як високорозвинена аграрна країна, готова поділитися своїми знаннями в генетиці, селекції та біотехнології. Тим більше, що наукове співробітництво між двома країнами формалізовано на міждержавному рівні, зазначила Ліла Ролдан Васкес де Муан. Відповідна угода укладена між Аргентинським національним інститутом нових аграрних технологій і Українською академією сільгоспнаук. Вінницький губернатор Микола Джига переконаний: залучення аргентинських інвестицій та впровадження передових аргентинських технологій дозволить зробити вінницьке сільське господарство ефективнішим: «Наші держави подібні у сфері АПК, - відзначив він, - є багато спільних питань. Сьогодні нам цікаві пропозиції аргентинських колег щодо розвитку інфраструктури наших господарств, будівництва нових тваринницьких комплексів та переробних підприємств».

Окрім співробітництва в галузі сільського господарства, на думку Посла Аргентини, ефективним може бути і партнерство у будівельній галузі. Аргентина експортує будматеріали і спеціальну техніку для проведення будівельних робіт.

У ході розмови сторони обговорили і можливості розвитку культурно-просвітницького співробітництва. «Двері аргентинських університетів відкриті для іноземних студентів», - запевнила пані Посол, зазначивши, що вища освіта в її країні переважно безкоштовна. А розширенню зв’язків між двома країнами можуть допомогти «нові аргентинці» українського походження, які можуть взяти на себе функцію «народних дипломатів», бути і перекладачами і гідами.

Аргентинський посол також виступила з ініціативою провести у Вінниці фестиваль аргентинського кіно.

У рамках візиту Посол Аргентини зустрілась з вінницькими підприємцями, а ознайомилась з виробництвом на харчопереробному підприємстві ТОВ «Аграна Фрут Україна».


Переглядів: 4034
Поширень: 0