24 вересня на черговій сесії Вінницької міської ради депутати затвердили концепцію Стратегічного плану розвитку міста на період 2011-2020 років «Вінниця – 2020: сучасне та комфортне європейське місто».

Концепцію Стратегії міста на найближче десятиріччя депутатам презентував міський голова Володимир Гройсман. Він розповів про запропоновані цим документом десять орієнтирів, які визначають перспективний розвиток Вінниці до 2020 року та охоплюють усі сфери життя громади: «Вінниця як сучасний регіональний центр», «Нова економічна основа розвитку міста», «Передова система управління», «Комфортне і цікаве місто», «Сучасні системи забезпечення життєдіяльності міста», «Якісні комунальні послуги», «Місто дружнє до дітей», «Сильна громада, яка дбає про кожного», «Охорона здоров’я належного рівня», «Яскраве та різноманітне культурне життя». По кожному з цих розділів прописані довгострокові плани та першочергові заходи.

Вінницькі депутати затвердили концепцію Стратегічного плану розвитку міста на період 2011-2020 років

Міський голова Володимир Гройсман привітав депутатів із прийняттям рішення та запевнив, що усі ці цілі будуть виконані. «Для того, аби розуміти, що потрібно у подальшому, не слід дивитися лише під ноги, - зазначив керманич Вінниці. – Потрібно дивитися вперед у майбутнє, з перспективою на не рік, три чи навіть п’ять років. Тому ми і ставимо перед собою амбітні завдання, як допоможуть зробити наше місто зручним, європейським та комфортним. І Стратегічний план розвитку Вінниці на 2011-2020 роки – це реальний план дій, який буде реалізовано».

Вінницькі депутати затвердили концепцію Стратегічного плану розвитку міста на період 2011-2020 років

Іще з минулого тижня, з моменту презентації цього документу на розширеному засіданні Ради стратегічного розвитку міста, розпочалась робота по збору і узагальненню значного масиву достовірної статистичної інформації по різних показниках кількісного і якісного характеру, які потрібні для формування довгострокового Стратегічного плану розвитку обласного центру. Тепер, після ухвалення концепції Стратегії «Вінниця:2020» стартує творча планувальна робота, до якої будуть залучені і широке коло представників територіальної громади міста, і зовнішні експерти. Під час брифінгу, який відбувся одразу ж по закінченню сесії, очільник міста зазначив, що для того, аби розробити та скласти власне Стратегічний план розвитку міста «Вінниця:2020» знадобиться певний час (адже концепція цього плану є лише першим етапом формування цього знакового для громади документу). Очікується, що цей процес триватиме близько одного року, і наступної осені Стратегічний план розвитку міста буде винесено на розгляд сесії міської ради.


Переглядів: 7929
Поширень: 0