24 вересня конкурсна комісія зібралась у приміщенні Вінницької мерії, аби обрати кращих серед кращих у чотирьох номінаціях.

Минулого року у конкурсі визначали переможців у трьох номінаціях - «Будинок зразкового утримання», «Під’їзд зразкового утримання» та «Найкраща прибудинкова територія». Тоді ж за право бути кращими змагалось 27 будинків-учасників. Цьогоріч номінацію «Будинок зразкового утримання» розділено на дві – будинки до 1985 року забудови та від 1986 року забудови, а кількість учасників зросла майже вдвічі – у 2010 році участі у конкурсі взяло 47 претендентів на звання «кращий».

У Вінниці визначено переможців конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання - 2010»В ході опрацювання заявок усіх бажаючих було визначено додатковий бал для кожного конкурсанта. Так, наявність старшого по будинку додавала до загальної кількості додатково п’ять балів. Наявність загальнобудинкових приладів обліку (холодна та гаряча вода та тепло) - п’ять балів. Крім того, враховувалась своєчасність сплати мешканцями квартирної плати за результатами першого півріччя. Таким чином, у будинку, де проплата становить 80%, додавалось два бали, 81-90% - три бали, 91-100 – чотири, від 101% і вище – п’ять балів.

Особливо приємною новиною для учасників стало збільшення майже утричі призового фонд. Таким чином, за результатами конкурсу кращі будинки отримали за перше, друге та третє місця відповідно по десять, сім та чотири тисячі гривень. Найкращі прибудинкові території та найкращі під’їзди – відповідно по шість, чотири та дві тисячі гривень.

«Будинком зразкового утримання до 1985 року забудови» було визнано триповерховий будинок по 3-му пров. Ширшова, 3, який утримується та обслуговується ОСББ «Ширшова 3». Цей будинок вважається найстаршим із конкурсантів, оскільки його здано в експлуатацію ще у 1961 році. Протягом 2010 року силами мешканців у будинку був виконаний косметичний ремонт сходових клітини під’їзду, повністю замінено загальнобудинкову електромережу, встановлено лічильник холодної води та реконструйовано телефонну мережу. «Зразковий будинок» обладнано пожежною драбиною, дошкою оголошень, номерним знаком та адресним аншлагом. Мешканці систематично сплачують квартирну плату та за комунальні послуги. По У Вінниці визначено переможців конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання - 2010»результатах першого півріччя 2010 року сплата мешканцями будинку квартирної плати складає 102%. Будинок отримав додаткових 20 балів. Друге місце посів будинок, що знаходиться за адресою вул. Складська, 11, який знаходиться на утримані та обслуговуванні ОСББ «Наш дім Складська 11». Третє місце зайняли мешканці будинку по вул. Москаленко, 40, який обслуговується ТОВ «Бокуд–1».

У номінації «Будинок зразкового утримання від 1986 року забудови» було обрано переможцем багатоповерхівку за адресою вул. Острозького, 39. До речі, цей будинок вже вдруге здобуває перемогу у конкурсі. Багатоповерхівка знаходиться на утримані та обслуговуванні ОСББ «Долина 39». Перші мешканці сюди заселились у 2006 році. Тут є дахова котельня, будинок обладнано всіма загальнобудинковими приладами обліку енергоносіїв та холодної води. Крім того, сплата мешканцями квартплати за перше півріччя складає 102%. Мешканці під’їзду №1 цього ж будинку здобули також перемогу у номінації «Під’їзд зразкового утримання». Друге та третє місце відповідно посіли будинки по вул. Острозького, 59 (ОСББ «Водник») та по вул. Р. Скалецького, 34 а (ОСББ «Комфорт Поділля»).

Житловий будинок по вул. Острозького, 59, здобув потрійну перемогу. У номінації «Будинок зразкового утримання» він посів 2 місце, у номінації «Під’їзд зразкового утримання» його під’їзди №2 та №1 зайняли відповідно друге та третє місце. А у номінації «Найкраща прибудинкова територія» цей будинок визнано переможцем. У Вінниці визначено переможців конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання - 2010»Багатоповерхівка за адресою Острозького, 59 здана в експлуатацію у 1997 році, його також обладнано всіма загальнобудинковими приладами обліку енергоносіїв та холодної води, сплата мешканців становить 100% (за перше півріччя 2010 року). Прибудинкова територія цього будинку загалом складає понад 1700 квадратних метрів. Це і газони, і асфальтовані доріжки. Тут також влаштовано дитячий майданчик, столик та лавки для відпочинку, сама прибудинкова територія прикрашена клумбами.

За словами заступника міського голови Володимира Кістіона, такий конкурс слід проводити регулярно, оскільки він має на меті підвищення ініціативності населення, покращення взаємодії з ЖЕКами, ріст культури побуту мешканців та здійснення заходів їхніми силами, які спрямовані на благоустрій території. «Я переконаний, що ми й надалі будемо підтримувати проведення цього конкурсу, - говорить Володимир Кістіон. – Адже мешканці, які самостійно, своїми силами, здійснюють благоустрій на своїх прибудинкових територіях, самостійно наводять лад у під’їздах заслуговують на увагу і винагороду».

Нагородження переможців відбудеться наступного тижня у міській раді. призери отримують грошові винагороди, пам’ятні таблички, які засвідчуватимуть перемогу у конкурсі, та грамоти.


Переглядів: 5303
Поширень: 0