Учения в ВинницеТут розгортали польовий багатопрофільний шпиталь на 200 місць, а також – надавали кваліфіковану медичну допомогу уявним пораненим в особливій ситуації. В навчаннях були задіяні санітарний літак АН-26 „ВІТА” (поки що – єдиний в Україні та країнах ЄС літак, в якому можна оперувати навіть постраждалих у важкому стані в повітрі), санітарні вертольоти Мі-8, санітарний БТР-80, спеціальні медичні автомобілі (реанімобіль „Оксана”), автоперев’язувальні, військово-медична лабораторія, дезинфекційно-душовий автомобіль, військовий польовий пересуваний шпиталь польового центру медичного забезпечення армійського корпусу тощо. Як розповів газеті „Місто” директор департаменту Охорони Здоров’я, генерал-майор медичної служби Петро Мельник, стан санітарної авіації в Збройних силах України – залишає бажати кращого.

- В нас тільки один літак типу „Віта” і усього лише шість гелікоптерів Мі-8, - зазначив Петро Степанович. – Хотілося б, аби кожен український шпиталь мав свій гелікоптер. В нашому підрозділі два гелікоптери та літак „Віта”. Ще один подібний літак мають незабаром передати в Одесу – його наразі переробляють під санітарну авіацію.

Показовим елементом навчань стало надання медичної допомоги постраждалим під час проведення парашутних стрибків, пошуково-рятувальні заходи катапультованого пілоту. В цілому, присутні на навчаннях керівники були задоволені результатами.


Переглядів: 3898
Поширень: 0