Мешканці цих будинків отримали право на приватизацію житла. Як зазначив міський голова Володимир Гройсман, вибір у міської влади був невеликий.

- До мене зверталося багато людей з проханням убезпечити гуртожитки від продажу, - розповідає Володимир Борисович. - Ми прийняли вольове рішення: забрати гуртожитки в комунальну власність. Вибір був невеликий: або ми їх приймаємо в такому стані, як вони є, а технічно - стан незадовільний. Або - люди залишаються без житла.

За останні два з половиною роки у Вінниці не було фактів продажу гуртожитків, розповідає мер. За його словами, протягом 2001-2008 років у комунальну власність прийнято в цілому 69 гуртожитків. Усього їх дещо більше 100. Лише на капремонт прийнятих у власність міста гуртожитків необхідно майже 20 млн. грн. Щоправда, наразі таких коштів на ремонт гуртожитків у Вінницькому бюджеті немає. Цього року на ремонт цього житла виділено понад мільйон гривень. Вже розпочаті роботи з ремонту гуртожитків за адресою Тарногородського 37, 39 та 41.


Переглядів: 3333
Поширень: 0