Молоді та небайдужі вінничани спільно із представниками органів влади, Центру зайнятості та студентськими профкомами обговорювали питання, що найбільше їх турбують на сьогоднішній день.

На початку засідання міський голова Володимир Гройсман привітав учасників першого зльоту профспілкової молоді та визначив найосновніші позиції, які потребують об\'єднання зусиль як профспілок, так і влади, а також трудових колективів - це питання освіти, працевлаштування, а також дозвілля молоді. Також очільник міста зазначив, що по більшості із зазначених питань на сьогоднішній день вже є певні позитивні зрушення. «Стосовно працевлаштування молодих спеціалістів ми вводимо ряд абсолютно нових систем взаємодії з молоддю, - зазначив керманич Вінниці. - Сьогодні на рівні міста впроваджено ряд систем працевлаштування за допомогою публічних конкурсів. Ми вже маємо тенденцію до збільшення кількості молодих фахівців, які працевлаштовані саме через прозорі конкурси і сьогодні працюють в органах влади, в медичних установах та в закладах освіти».

Володимир Гройсман також зупинився на питанні житла для молодих спеціалістів. «У Вінниці діє програма муніципального житла, в якій беруть участь працівники бюджетних організацій міста. Завдяки цій програмі люди, які потребують вирішення житлових проблем мають можливість придбати житло на пільгових умовах за доступною ціною. Сьогодні наше місто є у всіх переліках по реалізації програм, які стосуються доступності житла. Усе це дасть можливість вирішувати питання житла та створювати стабільні умови для молодих фахівців. Взагалі ми намагаємось зробити все для того, аби молоді, енергійні люди знаходили себе у житті і продовжуватимемо цю роботу і надалі. Молодь це не лише майбутнє держави - це, в першу чергу, сьогодення країни», - говорить мер Вінниці.


Переглядів: 2798
Поширень: 0