Голова Вінницької обласної адміністрації Микола Джига та губернатор Свердловської області Олександр Мішарін підписали Протокол за підсумками зустрічі з питань розвитку торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва. В подальшому сторони планують розвивати партнерські зв’язки та укласти довгострокову угоду про співробітництво.

«Підписання цього документу відкриває дорогу нашій області в тому, щоб в подальшому наші підприємці, вчені, Вінниччина знайшла партнера в Росії науковці зустрічались на більш конкретному рівні і спілкувались більш предметно», - зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига. Також він додав, що Вінниччина зацікавлена у розвитку зовнішньоекономічних зв’язків, тому влада докладатиме зусиль для активізації роботи в цьому напрямку.

Микола Джига наголосив, домовленості, досягнуті в рамках Уральського форуму співробітництва стануть вагомим імпульсом для російсько-української міжрегіональної інтеграції. Раніше керівництво Вінниччини підписало партнерські угоди з двома суб’єктами Російської Федерації – Бєлгородською та Нижегородською областями.

«Ми зацікавлені у розвитку співпраці з українськими партнерами у сфері інновацій, високих технологій, виробництва наукомісткої продукції», - зазначив губернатор Свердловської області Олександр Мішарін.

Свердловська область співпрацює з Київською, Кіровоградською, Донецькою, Дніпропетровською, Черкаською областями відповідно до укладених угоди. Результатом цієї роботи стало збільшення зовнішньоторговельного обороту Свердловської області з України в період з 2003 по 2008 роки більш ніж у три рази, зазначив губернатор Мішарін.

В Свердловській області проживає 80 тис. вихідців з України.


Переглядів: 3150
Поширень: 0