Шостого жовтня у Вінниці розпочався опалювальний сезон. Найпершими у списку житлових будинків, у яких включили опалення, стали ті, в яких мешканці не мають заборгованості за надані послуги. Про це повідомив перший заступник міського голови Іван Михайлюк під час чергової наради з керівниками теплопостачальних організацій та підприємств, яка відбулась шостого жовтня.

Минулої суботи опалювальний сезон розпочався у стаціонарних відділеннях лікарень, пологових будинках та дитячих садочках. Вже у понеділок із 46 дошкільних навчальних закладів Вінниці із теплом було 45. П\'ятого жовтня до списку установ, в яких вже є опалення, додались і школи обласного центру. Наступними стали житлові будинки. У відповідності до нормативів, якщо упродовж трьох діб температура зовнішнього повітря залишається нижче +8 С0, то це вже є підставою для початку опалювального сезону. Тому і було прийнято рішення про достроковий запуск тепла не лише до шкіл, садочків та лікарень, а й до помешкань вінничан.

За словами першого заступника міського голови Івана Михайлюка, завдяки своєчасній підготовці до опалювального сезону 2010-2011 років, запустити тепло до помешкань вінничан вдалося швидше. «Цьогоріч була здійснена завчасна перевірка стану тепломереж та заповнення водою систем, що й дало змогу швидше стартувати опалювальному сезону, - говорить Іван Михайлюк. - В першу чергу тепло надавалось у ті будинки, жителі яких повністю розрахувались за надані послуги. Далі, упродовж максимум десяти днів, усі будинки міста будуть забезпечені теплом. Проте, на даний час вирішується питання щодо максимального скорочення цього терміну».

Тим часом борги населення перед тепловиками у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросли більш ніж на три мільйони гривень. Так, якщо у жовтні 2009 року населення боргувало 27 млн. грн., то цьогоріч, станом на початок жовтня за послуги теплопостачальних організацій по гарячому водопостачанню та теплу мешканці боргують понад 30 млн. грн.


Переглядів: 5868
Поширень: 0