Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та туризму Руслан Анфілов наголосив на важливості підготовки Вінниці до нового етапу розвитку туризму у місті.

Туризм – це галузь, яку пересічні громадяни пов’язують з подорожами, відпочинком, розвагами, приємними спогадами. І іноді до розвитку туризму відносять легковажно, як до чогось другорядного.

Але разом із тим, експерти стверджують, що туристична галузь – це одна із найпотужніших економічних складових. Світовий туризм за рівнем прибутків випереджає автомобілебудування та нафтовий бізнес. Туристична сфера забезпечує більше 30% послуг світової торгівлі.

Сьогодні у світі безпосередньо в сфері надання туристичних послуг зайнятий кожен 10-й працівник.
Крім того, послуги мандрівникам надають такі галузі, як транспорт, зв\'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів народного споживання, торгівля, сфера послуг тощо.

Вінницька академія гостинності і "таємні подорожуючі" запроваджуються в туристичній галузі Вінниці

Результати досліджень Всесвітньої туристичної організації передбачають, що туристичний рух до 2020 року зросте до 1,6 млрд. туристів за рік, які витрачатимуть 2 трильйони доларів США, тобто 5 млрд. в день. Разом із інформаційними технологіями туризм забезпечуватиме економічне зростання і в найближчі роки може стати найбільш важливим сектором підприємницької діяльності.

Туристична галузь змінюється. Якщо раніше це був предмет розкоші для заможних. То в сьогоднішніх умовах щоденного психологічного навантаження, інтенсифікації життя є необхідною умовою відновлення та рекреації саме у подорожах.

Тому спостерігається збільшення попиту на туристичні послуги серед людей середнього і нижче середнього статку.

Вінницька академія гостинності і "таємні подорожуючі" запроваджуються в туристичній галузі Вінниці

І саме в цьому є «туристичний карт-бланш» для Вінниці, яка розташована в центрі України, може запропонувати невисокі ціни і має всі необхідні передумови для вдалого туристичного розвитку. А враховуючи проведення Євро 2012 і інтерес до цієї події ми маємо використати цю можливість для розвитку туристичної сфери у Вінниці.
А це нові робочі місця і збільшення економічних обсягів.

Окрім іншого, саме туризм виставляє високі вимоги до інших сфер життя: обслуговування, транспорт, культурні події, музеї, дизайн міста. І тому розвиток туризму – повинен покращити комфорт проживання вінничан.

Туристична галузь вінницького регіону відновлюється від явищ фінансово-економічної кризи минулих років. За основними напрямками ми виходимо на до кризові показники і є збільшення.

Сьогодні в місті активно працюють більше 70 туристичних агенцій. Розвиваються основні музеї, збільшується кількість екскурсантів та подорожуючих, створюються нові готелі.

Вінницька академія гостинності і
"таємні подорожуючі" запроваджуються в туристичній галузі
Вінниці

На жаль, кількість туристів нерівномірно розподілено по сезонам і тому в певні проміжки часу маємо недовантаженність готелів, а в деякі моменти не вистачає вільних номерів відповідного рівня.

Туристичною родзинкою міста став екскурсійний трамвай-кав’ярня і стюардеси-екскурсоводи. Це не просто трамвай – це справжній атракціон, в якому встановлені сучасна мультимедійна система, монітори, демонструються слайди та відео. Зараз безкоштовно на муніципальне замовлення у трамваї легенди заснування Вінниці дізнаються учні всіх вінницьких четвертих класів. Але через декілька тижнів буде працювати для всіх вінничан і гостей у вихідні.

Велика робота проведена спільно з генеральним консульством Польщі у Вінниці по розвитку двохсторонніх зв’язків з Польщею. 15 жовтня у Вінницю прибуває перший комерційний чартерний авіа-рейс. Це початок великої роботи по розвитку відносин з країнами Європи і найближчим часом будуть презентовані туристичні обміни з польськими містами Лодзь, Варшава, Краків. В подальшому планується розробляти туристичні обміни з Лондоном, Берліном, Римом з транзитом через польське місто Лодзь.

Найближчим часом у туристичній галузі Вінниці планується реалізовувати «Вінницьку академію гостинності», відкрити Школу стюардес-екскурсоводів та систему громадського контролю «Таємний подорожуючий». Кожен відвідувач кав’ярні, музею, готелю, туристичної агенції зможе самостійно визначати рівень обслуговування і свої враження оприлюднювати для інших подорожуючих та відвідувачів.

І оскільки, туризм іноді називають «галузь вражень», то сьогодні неможливо запропонувати просто номер в готелі, чи музейну виставку, страву чи сувенір. Подорожуючі хочуть віддавати свої кошти за приємні враження смаку, комфорту та відпочинку.

А у «Вінницькій академії гостинності» саме так представляють наше місто:

Вінниця романтичне, затишне місто, в якому гостинно зустрічають не тільки в кав’ярнях і готелях, але й приємно пройтись просто по вулицях, де дітей до школи переводять через пішохідні переходи громадські вартові, в зонах відпочинку працює пляжний патруль, легенди про місто розказують усміхнені стюардеси-екскурсоводи.
В місті зранку пахне шоколадом від Кондитерки, гостринки в повітря додає найкращий в Україні Вінницькій хрін, а під вечір гостинні вінничани збираються на культурні події.
І на вулицях, сподіваємось, будуть приязними, і перехожі, і продавці, і працівники патрульно-постової служби, і вінницькі співробітники Державтоінспекції.

Саме такого результату має досягти наше місто, виконуючи стратегію розвитку «Вінниця 2020».


Переглядів: 7762
Поширень: 0