Завдяки партнерству з інститутом вчителі вінницького ліцею та ще 14 шкіл з різних куточків України, мають змогу отримувати дидактичні курси по підвищенню кваліфікації, а школи - сучасні матеріали для проведення уроків по країнознавству, які передбачають можливість використання сучасних мультимедійних технологій.

Гете-інститут співпрацює з українськими школами у рамках проекту «Школи: партнери майбутнього» починаючи з минулого року. Проект має на меті створення мережі із понад тисячі шкіл-партнерів з більш ніж сотні країн для того, аби молодь та діти мали змогу покращити свої знання німецької мови, знайомитись із сучасною Німеччиною та вивчати її культуру. 18 жовтня у вінницькому ліцеї №7 таблички отримали представники загальноосвітніх закладів ще 14 міст, які вже офіційно стали школами-партнерами Гете-Інституту. Серед них Кривий Ріг, Львів, Маріуполь, Одеса, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси та Долина. Саме ці міста долучилися до проекту «Школи: партнери майбутнього», який ініціювало Міністерство закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Вінницький ліцей №7 офіційно визнано школою-партнером Гете-ІнститутуВ рамках партнерської співпраці із вінницьким ліцеєм №7 Гете-Інститут вже надає різноманітні навчальні та країнознавчі матеріали та технічне оснащення і все для того, аби школярі мали змогу вивчати німецьку мову. Крім того, регулярно організовуються тренінги та семінари для вчителів, що навчають німецької мови. А найактивніші учні отримують стипендії для навчання на тритижневих літніх молодіжних курсах у Німеччині. На сьогоднішній день вже десять учнів Вінницького ліцею №7 у такий спосіб самостійно знайомились з ФРН, а троє вчителів цього навчального закладу вже відвідали німецькомовні курси у Німеччині

Директор школи-ліцею №7 Олександр Сухомовський зізнається, що така співпраця є взаємовигідною як для ФРН так і для України. «Це і досвід в організації освітнього простору, і становлення матеріально-технічної бази, - говорить Олександр Сухомовський. - Завдяки проекту ми обладнали сучасний кабінет німецької мови із комп\'ютерами, сучасною літературою та матеріалами, які отримуємо від Гете-Інституту. Німецька мова - є домінуючою у Центральній Європі. Тому вивчення німецької мови та ознайомлення із культурою цієї країни збагачує наших дітей».


Переглядів: 10473
Поширень: 0