Нагадаємо, що офіційна делегація Лодзького воєводства прибула на Вінниччину 15 жовтня першим літаком регулярного авіарейсу «Лодзь-Вінниця-Лодзь».

У складі польської делегації прибуло 25 осіб, які протягом чотирьох днів ознайомилися з роботою підприємств та культурно-історичними цінностями Вінницької області.

Авіасполучення «Вінниця-Лодзь» скріпили декларацією про співпрацюГенеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек та заступник директора Департаменту регіональної політики управління Маршалка воєводства Яцек Сквєрчинські відмітили той обсяг робіт, що був проведений обласною владою для реконструкції аеровокзального комплексу і ті зусилля, які були витрачені на отримання аеропортом статусу міжнародного. Також польські делегати підкреслили, що ідея регулярного авіасполучення не залишилася лише на папері, а стала реальністю, адже в рамках співпраці вже успішно запущено авіарейс між Вінницею та Лодзю.

Авіарейси між цими містами здійснюються по вівторках і п`ятницях літаками польської авіакомпанії «Jet Air». Орієнтовний час польоту - 1 година 40 хвилин, а вартість авіаквитка з Вінниці до Лодзі складе 870 гривень, або 350 польських злотих.

«Тепер вінничани та мешканці Лодзі не тільки зекономлять час, але й зможуть швидко долетіти до місця призначення за помірними цінами... Це не лише завдання маркетологів аеропорту, але й влади міста і області – воєводства та міста, щоб запрошувати вінничан та лодзян літати нашими авіалініями» - підкреслив голова облдержадміністрації Микола Джига.

Авіасполучення «Вінниця-Лодзь» скріпили декларацією про співпрацюЗа словами Голови Правління ТОВ Аеропорт Лодзь Лешека Кравчика - авіарейси планується здійснювати літаками із вмістимістю на 46 місць. Надалі, при умові збільшення пасажиропотоку, до обслуговування перельотів будуть залучені інші авіалайнери.

Підсумовуючи зустріч, в урочистій обстановці відбулось підписання декларації про співпрацю між міжнародним аеропортом «Вінниця» та міжнародним аеропортом ім. Владислава Рейтмана (м.Лодзь).

Сторони вважають, що новий авіарейс буде зручним як для туристів, так і представників бізнесу, оскільки через аеропорт Лодзі проходить багато міжнародним авіарейсів, а дістатися звідти до центру Варшави залізничним транспортом можна всього за годину. Що співставно з тимчасовими витратами при трансфері з аеропорту польської столиці.

«Без применшення можна сказати, що це історична подія для області. А також це чергові кроки Вінниччини до Європейського Союзу та інтеграції в ЄС без формального членства» - підкреслив Микола Джига.


Переглядів: 3964
Поширень: 0