За підтримки голови облдержадміністрації Миколи Джиги на Вінниччині діє студентський парламент зі своїми депутатами та головою.

Розпочав роботу студентський парламент зі своїми депутатами та головою

Обласний консультативно-дорадчий орган Студентський парламент Вінниччини – це справа для студентів, що мають плани, амбіції, ідеї, і при цьому шукають можливість для їх втілення. Парламент діятиме під патронатом губернатора, а голова парламенту стане радником голови Вінницької обласної державної адміністрації. Студентський парламент формують депутати – голови студентських магістратів вищих навчальних закладів.

Розпочав роботу студентський парламент зі своїми депутатами та головою

На обласному студентському форумі за участю представників з 40 ВНЗ області 1-4 рівнів акредитації кожен з депутатів виступав перед експертною комісією зі своєю програмою розвитку студентського руху. За три хвилини вони повинні були встигнути чітко та лаконічно представити свої ідеї. Після цього комісія обрала трьох претендентів на голову парламенту, а депутати, шляхом відкритого голосування, вибрали переможця.
Привітати студентів прийшли голова міжнародного товариства «Україна–Польща–Німеччина» Сергій Татусяк та олімпійська чемпіонка з багатоборства Наталя Добринська.

У своєму виступі Сергій Татусяк зазначив, що працюючи депутатом обласної ради трьох скликань, народним депутатом 4-го скликання першим законопроектом його було студентське самоврядування. Тому студентський парламент йому є близький.

Дмитро СлободянюкНачальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олена Стоялова, яка у даному заході була членом журі зазначила, що оцінювали претендентів на голову парламенту за 3-бальною шкалою по різних критеріям. Велика увага приділялася зовнішньому вигляду кандидатів. Серйозні вимоги були до логічної побудови виступу, вміння переконувати, зв’язної мови. Ставили оцінки і за оригінальність, лаконічність виступу.

Головою студентського парламенту Вінниччини обрали магістранта кафедри медичної психології та психіатрії Вінницького національного медичного університету імені Миколи Пирогова Дмитра Слободянюка. Заступником голови Студентського парламенту від ВНЗ І-ІІ рівня акредитації було обрано студента Вінницького коледжу НУХТ Молдована Романа , а від ВНЗ ІІІ-IVрівня акредитації студентку ВДПУ ім. М.Коцюбинського Тутецьку Юлію.


Переглядів: 5021
Поширень: 0