27 жовтня о 10:00 в торговельно-розважальному центрі «Мегамолл» відбудеться перший Вінницький чемпіонат баріста. Бармени з різних кав\'ярень, кафе та ресторанів обласного центру змагатимуться у приготуванні кави та якісному поданню її клієнту. Переможець чемпіонату представлятиме Вінницю на Національному Чемпіонаті Баріста України-2010, який проходитиме у Києві.

За словами організаторів кавового чемпіонату, кожен із 14 учасників-представників закладів ресторанного господарства міста (кав\'ярень, кафе, ресторанів тощо) повинен буде розповісти про каву, на основі якої він готуватиме чотири еспресо, чотири каппучіно та чотири авторські напої. Загальний час виступу не повинен перевищувати 15 хвилин.

Обиратимуть переможців десять суддів із Асоціації кавових барістів України. Враховуватиметься смаковий та температурний баланс напою та якість його подачі. Крім того, суддівське журі уважно спостерігатиме за процесом приготування напоїв та дотриманням усіх необхідних технічних стандартів.

Як повідомляють в управлінні розвитку споживчого ринку та послуг Вінницької міської ради, головною метою проведення такого заходу у Вінниці є зацікавлення барменів у розвитку кавової культури в обласному центрі. Крім того, це також гарна нагода об\'єднати прихильників якісних напоїв, які готуються на кавовій основі. Також, перший Вінницький чемпіонат баріста допоможе закордонним гостям, які завітають до Вінниці, відчувати у кав\'ярнях нашого міста належний рівень обслуговування, який, як вважають організатори, не поступатиметься рівню Берліну, Варшави та інших європейських міст.

Потрапити на змагання барістів зможуть усі прихильники кавових напоїв, адже вхід на чемпіонат - безкоштовний. Крім того, усіх гостей організатори свята пригощатимуть кавою.


Переглядів: 3739
Поширень: 0