Саме 28 жовтня 1944 року територія України була повністю визволена від окупантів. Цього дня 66 років тому війська 4-го Українського фронту завершили Східно-Карпатську наступальну операцію, і звільнили від гітлерівців міста Хуст і Мукачеве.

Святкові заходи з нагоди цієї знаменної дати проходитимуть і на Вінниччині.

Саме це питання обговорили під час засідання організаційного комітету під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової. Вона зазначила, що вінничани дедалі більше розуміють, що це дійсно величне свято, яке стосується кожного українця. Адже за сьогоднішній мир і наше майбутнє віддали життя мільйони наших дідів і прадідів.

В ході засідання оргкомітету були розподілені обов’язки серед структурних підрозділів облдержадміністрації з підготовки та проведення свята. Зокрема, учасники засідання окреслили коло основних питань, які потребують вирішення напередодні урочистостей.

Любов Спірідонова зазначила, що цього дня відбудеться офіційна зустріч ветеранів з головою облдержадміністрації, в ході якої будуть вручені нагороди з нагоди 66-ї річниці звільнення України. Надалі пройде покладання вінків та квітів до меморіалу Слави у сквері ім.М. Козицького.

У Будинку офіцерів буде проведено святковий концерт, а згодом всі бажаючі зможуть відвідати меморіал пам’яті жертвам війни та територію колишньої ставки Гітлера «Вервольф» у смт.Стрижавка Вінницького району.

Там працівники Вінницького краєзнавчого музею та управління культури і туризму облдержадміністрації забезпечать проведення екскурсії для ветеранів та учасників війни по ставці «Вервольф» і огляд пересувної виставки «Подвиг землі Подільської».

Також розподілено обов’язки із забезпечення правопорядку та чергування швидкої допомоги під час урочистих заходів з нагоди 66-ї річниці визволення України.

Наголосили учасники засідання і на вирішенні організаційних питань щодо складу та поїздки делегації ветеранів війни для участі у святкових заходах у м. Києві, і поїздки до села Зозівка Липовецького району, де проходили важкі зустрічні танкові бої 1941 та 1944 рр.


Переглядів: 3657
Поширень: 0