Державна служба автомобільних доріг України (Укравтодор) планує побудувати на умовах концесії 4566 км доріг загальною вартістю 31,5 млрд дол. По це в інтерв\'ю РБК-Україна повідомив заступник голови Укравтодору Євген Прусенко.

«Загалом передбачається на умовах концесії побудувати 4566 км дороги. Загальна вартість проектів - 31,5 млрд дол. Зрозуміло, що одразу ми не зможемо взяти високі темпи. В останні два роки темпи будівництва доріг були незначними і для того, щоб розкрутити маховик, потрібен час. Для прикладу, в 2007 р. було відкрито рух після будівництва та реконструкції на 990 км доріг, включаючи 11 обходів. За 2008-09 рр. разом ця цифра близько 470 км. Дуже важко сьогодні, щоб підрядники набрали високі темпи, аби виконати завдання, які стоять перед нами», - сказав він.

Серед запланованих проектів Є.Прусенко назвав дорогу Харків - Щербаківка, кільцеву дорогу навколо Києва (вартість першої черги - 20,6 млрд грн), дорогу Дніпропетровськ - Сімферополь (8,6 млрд грн), Косини - Вінниця - Київ (27,5 млрд грн), дорогу між Львовом та Луганськом, а також дорогу Одеса - Миколаїв - Дніпропетровськ з обходом Кривого Рогу, яка з\'єднає морські порти Одеси з великими промисловими об\'єктами, і дорогу від Красноперекопська до Керчі.

Чиновник повідомив, що, за попередніми розрахунками, плата за проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії, для легкового транспорту планується на рівні 30 євроцентів.


Переглядів: 4009
Поширень: 0