«Агропромисловий комплекс Вінниччини – це величезні можливості, область виробляє багато молока, сиру, зерна і може поділитися продовольством та знайти ринки збуту в інших областях», - наголосив він на нараді з актуальних питань розвитку Вінниччини.

Розвиток галузі АПК – першочергове завдання держави, підкреслив прем’єр-міністр. При чому Вінницька область – одна з найперспективніших в цьому плані. Разом з тим, відзначив Микола Азаров, в окремих регіонах держави бракує окремих продтоварів вітчизняного виробництва. «Чому в Києві молока не вистачає» ,- запитав він. Тому глава уряду наполягає на активізації господарських зв’язків між регіонами. «Не везіть в Росію, везіть в Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя», - звернувся до вінницьких аграріїв очільник уряду.

Для довідки:
Вінницька область третій рік поспіль збирає валовий урожай зернових понад 3 млн. тонн., що, за прогнозами, буде найкращим показником в державі.

Традиційно область посідає перші місця по виробництву молока, чисельності поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів.


Переглядів: 2917
Поширень: 0