Виробництво будівельних матеріалів – одна з розвинутих галузей економіки Вінницької області. Проте в Вінницькій області не було жодного випробувального підрозділу, що мав змогу проводити випробування цементу в повному обсязі сертифікаційних випробувань. Для перевірки якості цементу виробники будівельних матеріалів (в тому числі підприємства, що здійснюють фасування цементу) повинні були звертатись в інші регіони України, витрачаючи зайвий час і кошти.

Протягом 2010 року на виконання перспективного плану розвитку ДП «Вінницястандартметрологія» в Випробувальному центрі проводились роботи по реконструкції та ремонту приміщень, закуповувалось та встановлювалось обладнання відповідно до сучасних вимог національного та європейського законодавства, в тому числі змішувач, виробництва Італії, якій відповідає вимогам гармонізованого стандарту ДСТУ EN 196-1:2007.

Запровадження нового напрямку – випробовування цементу проводилось за рахунок власних коштів ДП «Вінницястандартметрологія» без залучення бюджетного та інших видів асигнувань.

05 листопада відбулось урочисте відкриття нового підрозділу лабораторії будівельних матеріалів Випробувального центу з випробувань цементу. Лабораторія атестована на право проведення вимірювань – свідоцтво про атестацію № ПУ-0156-08 з розширенням галузі атестації на проведення вимірювань показників цементу. Проводяться підготовчі роботи по розширенню галузі акредитації в Національному агентстві з акредитації України.

Виробники, споживачі та наглядові органи Вінницької області отримали змогу в короткий термін та без зайвих витрат проводити випробування цементу безпосередньо в регіоні.

Надіємось, що це буде сприяти підвищенню якості цементу, що реалізується в Вінницькій області, забезпечить більш ефективний контроль з боку наглядових органів, підвисить рівень захисту прав споживача на ринку будівельних матеріалів та якість і безпечність будівництва в цілому.

По всіх питаннях якості та проведення випробувань цементу просимо звертатись до Випробувального центру ДП «Вінницястандартметрологія» тел./факс +38 (0432) 63-67-52, 27-84-37.


Переглядів: 3470
Поширень: 0