У сквері ім. Козицького розташувався невеликий фургон (мобільний комунікаційний центр), який і став епіцентром багатьох заходів, які заплановані в рамках цього проекту. Тут, за круглим столом, будуть проходити бесіди та дебати на різноманітні теми, які сприятимуть генеруванню нових ідей щодо розвитку та модернізації культурного середовища міста. В рамках Програми «Свято генерацій» розпочалась трансформація Вінниці у творче середовищеУчасть у них візьмуть представники міської влади, громадських організацій, локального бізнесу та медіа.

Програму міських перетворень на території України втілює у життя Формація Garage Gang Kollektiv при підтримці USAID, Uniter, Pact. У Вінниці разом із безпосередніми організаторами «Свята генерацій» творчу програму міських перетворень під патронатом Вінницької міської ради проводитимуть Інститут розвитку міст, Благодійний Фонд Подільська Громада та Лабораторія актуальної творчості. «Порівняно з іншими містами у Вінниці у нас запланована наймасштабніша культурна програма, - розповідає керівник проекту Олександр Шагі. - З допомогою вінницьких партерів ми проведемо багато цікавих, корисних і неординарних заходів та, сподіваюсь, сформуємо перспективні ідеї для подальшого культурного розвитку міста».

Майже усі заходи в рамках Програми будуть проводитись під відкритим небом у сквері Козицького. Кожний день буде розпочинатись із ранкової зарядки та відкритого сніданку, у якому зможуть взяти участь прості перехожі. Щоденними будуть і відкриті обіди. А з 16:00 до 18:00 також щоденно буде вивчатись суспільна думка на тему «Громадське бачення якісного культурного розвитку Вінниці як європейського міста». Це буде публічний так званий «мозковий штурм», який в кінцевому результаті дозволить створити документ суспільної рекомендації з визначеної теми, який буде надано для опрацювання виконавчим органам міської влади. Опитування громадян буде зніматись на камеру, а змонтований відеоролик на тему «Громадське бачення» буде презентовано 12 листопада.

Окрім цього, у переліку заходів, які заплановані в рамках проведення «Свята генерацій», будуть вуличний перформенс «Пробудження твого міста» в постановці "Григораш&Капуста", інтерактивна інсталяція «Троянський Пегас», відеоарт «Angel», Sunday БОРЩ, а також проводитимуться лекції на різні теми, які стосуються якісного культурного розвитку міста.

В рамках Програми «Свято генерацій» розпочалась трансформація Вінниці у творче середовище

На другий день перебування Формації Garage Gang Kollektiv у Вінниці із активістами культурного руху зустрівся Вінницький міський голова Володимир Гройсман. «Питання формування внутрішнього середовища у місті є дуже важливим і коли молоді і креативні люди приїжджають із своїми проектами для того, аби дослідити внутрішнє середовище міста, зробити відповідні акценти, об\'єднати дискусії представників різних сфер і віднайти цікаві ідеї, то це дуже позитивно для нашого міста в цілому, - говорить Володимир Гройсман. - Взагалі для мене, як і для більшості вінничан, є дуже важливим те, щоб внутрішнє і зовнішнє формування обличчя нашого міста відбувалось якісно. Тому ми підтримуємо цей проект і вважаємо, що він є надзвичайно позитивним для життя Вінниці».

Програма міських перетворень «Свято генерацій» уже проходила в Ужгороді, Донецьку, Херсоні та Сімферополі. Серед багатьох ідей, що вже обговорювались під час проведення Програми, були: ідея створення книгарні - культурного центру, ідея творчого переосмислення та використання індустріальних територій міста як культурних майданчиків.

Проект відкритий для всіх небайдужих. До участі у ньому запрошено людей, які зацікавлені у трансформації свого міста у творче середовище.


Переглядів: 4495
Поширень: 0