Пляжний патруль у Вінниці був запроваджений в 2007 році з ініціативи міського голови Володимира Гройсмана.


Основною функцією Пляжного патруля є підтримка громадського порядку та підвищення безпеки відпочиваючих. Координує діяльність студентських загонів відділ у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради. Чергування відбувається спільно з матросами-рятувальниками та медичними працівниками.

У чергуванні беруть участь як хлопці, так і дівчата. Для участі у проекті вищі навчальні заклади міста рекомендували своїх найкращих вихованців.


Відповідно до розпорядження міського голови учасники проекту пройшли інструктаж, який провели представники міліції, служби цивільного захисту міста, рятувально-водолазної служби.

Для надання додаткових повноважень патрульні включені до спеціального загону сприяння міліції, і тепер, відповідно до чинного законодавства, непокора Пляжному патрулю прирівнюється до непокори працівникам міліції, що тягне за собою адміністративну відповідальність.


Із нововведень цього року – це велосипедні пляжні патрулі. Частина учасників проекту будуть пересуватись по місцям патрулювання на велосипедах, що додає мобільності цим групам.
Патрулювання здійснюється щодня з 11 до 16 години, крім випадків не пляжних погодних умов.

Додаткова інформація – відділ у справах сім’ї, молоді та туризму Вінницької міської ради, тел.:59-52-82


Переглядів: 4155
Поширень: 0