23 листопада у залі засідань міської ради відбулось засідання за круглим столом на тему «Реалії та перспективи реалізації статей Конвенції ООН про права інвалідів». Його організатором виступили Вінницька міська громадська організація «Паросток», Вінницька громадська організація «Надія» та Вінницький міський центр соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді. Документ, який обговорювався за круглим столом, на думку учасників зібрання, досить важливий, адже він юридично закріплює основні положення про захист прав інвалідів.

Вінниця - одне з тих міст України, де успішно діють громадські організації, які активно займаються вирішенням проблем людей з інвалідністю, а влада - усіляко їх підтримує у їх починаннях та задумах. Активні вінничани з обмеженими фізичними можливостями самі докладають багато зусиль, щоб змінити своє життя і життя тих, хто опинився на візку чи має інші проблеми зі здоров\'ям. Постійне прагнення до повноцінного життя спонукає їх до активних дій і розвитку. Саме тому у Вінниці постійно проводяться різні акції, втілюються проекти, які покликані допомогти людям з обмеженими фізичними можливостями адаптуватись у суспільстві та зуміти себе реалізувати.

На засіданні за круглим столом на тему «Реалії та перспективи реалізації статей Конвенції ООН про права інвалідів» мова йшла про реальну ситуацію із захистом прав людей з обмеженими фізичними можливостями. Учасники зібрання вкотре говорили про те, що люди з інвалідністю мають право на рівні з іншими брати активну участь у всіх аспектах життя суспільства і Вінниця не пасе задніх у цьому питанні.

На теренах України правами інвалідів опікується Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю». До її складу входять і громадські організації, які працюють на території Вінниччини.

 


Переглядів: 3330
Поширень: 0