Цього дня на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова відкрилася обласна науково-практична конференція за участю головного лікаря ВОКЛ ім. Пирогова Олександра Жупанова та обласного хірурга Олексія Камінського.

Олександр Жупанов привітав всіх учасників пленарного засідання із знаменним днем в історії Вінниччини і не тільки, оскільки ім‘я видатного хірурга знає увесь світ. Як сказав Олександр Борисович надзвичайна позитивна енергетика М.І.Пирогова передається уже протягом багатьох років. Для Вінниччини особлива честь мати таку величну постать в історії.

Микола Пирогов - творець воєнно-польової хірургії, педагог і громадський діяч. Чверть століття він жив і працював в Україні. У 1861 році, подавши у відставку з посади попечителя Київського навчального округу, оселився в садибі Вишня, де і пройшли його останні двадцять років життя. Тут Микола Пирогов продовжував активну наукову і громадську діяльність, зокрема створивши першу на Поділлі сільську лікарню та збудувавши аптеку, де за рецептом з позначкою «для бідного» ліки відпускалися безкоштовно.

Виступаючи на конференції, Олександр Жупанов акцентував увагу на необхідності продовження справи Миколи Пирогова з відповідним високим професіоналізмом та відповідальністю за життя людей.


Переглядів: 3186
Поширень: 0