Президент Віктор Янукович наклав вето на Податковий кодекс. Про це він заявив 30 листопада на нараді з економічним блоком уряду та Адміністрації президента щодо кодексу.

"Сьогодні я заветував Податковий кодекс", - заявив президент журналістам.

Водночас Янукович дав завдання прем’єр-міністрові, економічному блоку уряду й Адміністрації президента до четверга підготувати зміни до кодексу.

Він наголосив, що сьогодні вирушає до Астани на саміт ОБСЄ і завтра пізно ввечері повертається до Києва. "Я хотів би, аби ви до четверга ще попрацювали над тими розділами, які ми повинні з вами змінити", - сказав Янукович.

Президент відзначив, що особливу увагу в Податковому кодексі необхідно приділити захисту прав товаровиробників і підприємців.

Зазначимо, раніше керівництво Партії регіонів стверджувало, що незважаючи на мітинги в Києві, президент підпише Податковий кодекс, проте запропонує внести поправки в документ.

Як пояснили в ПР, Янукович не ветуватиме Податковий кодекс, бо тоді треба буде готувати проект бюджету на 2011 рік на старій податковій базі.

Між тим, у центрі Києва на Майдані Незалежності тривають акції протесту проти ухваленого Верховною радою Податкового кодексу.

Протести в центрі столиці тривають з 22 листопада. Частина мітингувальників постійно перебуває на Майдані, але найбільш масові акції протесту відбулися 22, 25 та 29 листопада.

Підприємці вимагають накласти вето на Податковий кодекс, відправити у відставку уряд та провести вибори до Верховної ради у березні 2011 року.

29 листопада мітингувальники висунули додаткові вимоги - вони зажадали скорочення зарплат депутатів та заборони на виведення грошей з України в офшорні зони.


Переглядів: 2908
Поширень: 0